Bugün Öküz HelvasıKavuralim

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri
okuz-helvasi.webp

Öküz Helvası İçin Gerekli Malzemeler:
  • 2 su bardağı un
  • 2 su bardağı üzüm pekmezi
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
Öküz Helvası Yapılışı:

Kısık ateşte tereyağı iyice kızdırılır, içerisine un ilave edilir. Ezilerek sürekli karıştırılıp, pembeleşinceye kadar kavrulur. İçerisine pekmez ilave edilir, un pekmezi çekinceye kadar karıştırılır. Ocaktan indirilerek sıcak sıcak top haline getirilir. Sıcak ya da soğuk tüketilir. Kazan yöresinde soğuk ikram edilir.


Kaynak: Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ankara Yemekleri (2012)
 
Geri
Top