cemree =)=) V.I.P 19 Eyl 2014 #1 Kapalı alanlarda ve mümkünse loş ortamlarda saklanacak ancak buzdolabında olmaması gereken bazı gıdalar var. Nelermiş birlikte göz atalım! Zeytinyağı gibi sıvı yağları buzdolabına koyarsanız kalınlaşır, katı yağ gibi olur.
Kapalı alanlarda ve mümkünse loş ortamlarda saklanacak ancak buzdolabında olmaması gereken bazı gıdalar var. Nelermiş birlikte göz atalım! Zeytinyağı gibi sıvı yağları buzdolabına koyarsanız kalınlaşır, katı yağ gibi olur.
cemree =)=) V.I.P 19 Eyl 2014 #2 Kahve buzdolabında lezzetini kaybeder, dışarıdan hava girmeyen bir kavanozda tutmak en iyisidir.
cemree =)=) V.I.P 19 Eyl 2014 #4 Patates buzdolabında kalırsa nişasta yapar. Lezzet ve dokusunu kaybeder.
cemree =)=) V.I.P 19 Eyl 2014 #5 Domatesin olgunlaşması biraz dışarda bekleterek olur ancak buzdolabında kristalleşir. Az alın, çabuk tüketin ve yine yenisini alın.
Domatesin olgunlaşması biraz dışarda bekleterek olur ancak buzdolabında kristalleşir. Az alın, çabuk tüketin ve yine yenisini alın.
cemree =)=) V.I.P 19 Eyl 2014 #6 Balı bir kavanoz içinde mutfakta saklayabilirsiniz. Buzdolabında kristalize olur şekerleşir.
cemree =)=) V.I.P 19 Eyl 2014 #7 Eğer kavunu kesmeden önce buzdolabında saklarsanız, antioksidan özelliğini kaybeder.
cemree =)=) V.I.P 19 Eyl 2014 #8 Ekmek buzdolabında hızla sertleşir ve bayatlar. Ancak dondurucuda saklayabilirsiniz.
cemree =)=) V.I.P 19 Eyl 2014 #9 Otlar buzdolabındaki kokuları emer ve orijinal lezzetini kaybederler. Bu yüzden plastik bir kabın içinde iyice sıkı sararak buzdolabına koyabilirsiniz. Yoksa çiçek gibi suya koyup saklayın.
Otlar buzdolabındaki kokuları emer ve orijinal lezzetini kaybederler. Bu yüzden plastik bir kabın içinde iyice sıkı sararak buzdolabına koyabilirsiniz. Yoksa çiçek gibi suya koyup saklayın.
cemree =)=) V.I.P 19 Eyl 2014 #10 Özellikle sert likörlerin buzdolabında muhafaza edilmesi gerekmez. Oda sıcaklığında saklamak yeterlidir.
Özellikle sert likörlerin buzdolabında muhafaza edilmesi gerekmez. Oda sıcaklığında saklamak yeterlidir.