Kahvaltı sofralarının en büyük olmazsa olmazı: Yumurta! Çeşit çeşit baharatlarla, malzemelerde renklendirilebilir, farklı tat kombinasyonları yaratılabilir. Ama n’olursa olsun burcuna uygun yumurtalar diğerlerinin yerini tutamaz!
Koç
Sabırsız, kararlı ve cesur Koç! Beklemeyi hiç sevmesen de en keyifli ve güzel kahvaltıyı hazırlamak için saatlerini harcayabilir, bundan asla şikâyet etmezsin. Yeter ki sonunda parmaklarını yiyebileceğin bir sofra olsun! Ama merak etme, vereceğimiz tarif ile bir saat beklemen gerekmeyecekÇörek Otlu Yumurta
Malzemeler (1 Kişilik)
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 bardak tuz
- 1 su bardağı şeker
- 1 dilim ekmek
- Çörek otu
- Pul biber
Tuz ve şekeri bir kapta karıştırıyoruz. Karışımın ⅔’ünü başka bir kaseye alıyoruz ve üzerine yumurta sarılarını ekliyoruz. Üzerine diğer kaptaki karışımı ekliyoruz ve en az 1 saat bekletiyoruz. Ardından bir kaşık yardımıyla yumurtaları alıp sıcak su dolu bir kasenin içine batırıp çıkarıyoruz. Ekmeğin üzerine koyup pul biber ve çörek otu ile süslüyoruz ve servis ediyoruz.
Boğa
Güvenilir ve pratiksin. Her gün aynı rutini takip etmeyi seviyorsun. Çok fazla risk almak pek sana göre değil, önemli kararlar söz konusu olduğunda güvenilir ve sağlam adımlar atmayı tercih ediyorsun! Çocukken annenin sana yaptığı gibi çırpılmış yumurtayı her gün tüketebilir, kendini fazlasıyla güvende hissedebilirsin!Sade Omlet
Malzemeler (2 Kişilik)
- 4 adet yumurta
- ½ fincan süt
- 1 tutam tuz
- Tereyağı
- Tuz
- Karabiber
Yumurta, süt ve tuzu pürüzsüz bir karışım elde edene bir kapta karıştırıyoruz. Ocağın altı kısıkken tereyağını tavada ısıtıyoruz. Yumurta karışımını tavaya döküp 20 saniye bekletiyoruz. Ardından birbirinin üzerine gelecek şekilde katlıyormuşçasına karıştırıyoruz. İstediğimiz kıvamı elde edince tuz ve karabiber ekleyip servis ediyoruz.
İkizler
Ne kadar meraklı ve öğrenmeye açık biri olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz! Ne tür bir görev üstlenirsen üstlen, bu konuda fazlasıyla ustalaşıyorsun. Genelde hafta sonlarında geç kahvaltı yapıyorsun ve bu bazen saatler sürebiliyor. Yepyeni şeyler denemekten asla korkmuyorsun ve bunu kahvaltılarına da yansıtmak istiyorsun!Top Yumurta
Malzemeler (1 Kişilik)
- 1 adet yumurta
- Streç film
- Tuz
- Karabiber
Bir kabın içine streç filmi yayıyoruz. Üzerine yumurtayı kırıyoruz ve streç filmi bir ucundan ince ve uzunca tutabilecek şekilde sarıyoruz. Balon ve sapı halini alan bu şekli kaynar suyla dolu olan bir tencereye yerleştiriyoruz. 5 dakika pişirmemizin ardından suyun içinden alıyoruz ve tabakta servis ediyoruz.
Yengeç
Harika bir kahvaltı için bir avokado, bir yumurta ve bir dilim ekmek yeter! Aktif olan hayal gücünü kullanarak yepyeni kombinasyonlar keşfedebilirsin. Sevdiğin tatları çeşitlendirmenin yolları zihninde saklı! Hele bir de avokado seviyorsan bu tarife bayılacaksın!Avokadolu Yumurtalı Tost
Malzemeler (1 Kişilik)
- ½ adet avokado
- 1 adet yumurta
- ½ bardak su
- 1 dilim ekmek
- 1 çay kaşığı su
- Pul biber
- Tuz
- Zeytinyağı
Avokadoyu bir kaba alıp iyice eziyoruz. Ekmeğimizi kızarttıktan sonra üzerine avokadoyu sürüyoruz ve pul biber serpiştiriyoruz. Tavamızı biraz ısıtıp zeytinyağını ekliyoruz. Tava iyice ısındığı zaman yumurtayı ortaya gelecek şekilde kırıyoruz. Tavanın boş kalan bir yüzeyine suyu döküyoruz. Ardından tavanın üzerini bir kapak ile kapatıp bir dakika boyunca pişiriyoruz. Yumurtayı avokadolu ekmeğin üzerine koyup servis ediyoruz.
Aslan
Gösterişli, dikkat çekici ve hayat dolu olduğun doğru ancak en son ne zaman spor yaptığını pek hatırlamıyorsun Üşengeçliğine rağmen yaratıcılığını ve tutkunu sabah kahvaltıda yumurtalarını hazırlarken ortaya çıkarmaktan keyif alıyorsun. Aklına hiçbir şey gelmese bile patatesli yumurtanı hazırlıyor, afiyetle yiyorsun!Patatesli Yumurta
Malzemeler (2 Kişilik)
- 3 adet yumurta
- 1 orta boy patates
- ½ adet soğan (doğranmış)
- ¼ adet kırmızı soğan (doğranmış)
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı adaçayı
- Zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
Tavaya soğanları alıp yağda biraz kavuruyoruz. Ardından patatesleri minik küpler halinde kesiyoruz ve tavada kızartıyoruz. Üzerine yumurtaları kırıp karıştırmadan pişiriyoruz. Baharatlarımızı ekleyerek 30 saniye daha pişirip servis ediyoruz.
Başak
Tam anlamıyla bir sağlık kurdusun! Lahana turpundan hazırladığın smoothie’den önce mutlaka sağlıklı ve lezzetli bir kahvaltı yapmalısın. Demir kaynağı olan maydanoz ile yumurtanı renklendirmek ve zinde bir kahvaltı yapmak için hemen mutfağa girip kollarını sıvamanın tam sırası!Bembeyaz Omlet
Malzemeler (1 Kişilik)
- 2 adet yumurta
- Bol maydanoz
- Pul biber
- Tuz
- Karabiber
- Zeytinyağı
Yumurtaların beyazını ayırıyoruz. Zeytinyağı ile ısıttığımız tavaya yumurtaları ekliyoruz. Sürekli olarak karıştırıyoruz ve yanında maydanoz ile servis ediyoruz.
Terazi
Kararsızsın Terazi! Yumurtana ne koyacağına bir türlü karar veremiyor, işin sonunda dolapta bulduğun neredeyse tüm yeşillikleri kullanıyorsun. Ama renk ve lezzet konusunda mutlaka dengeyi yakalıyor, tam da ağzına layık bir omlet hazırlıyorsun!Bol Sebzeli Omlet
Malzemeler (2 Kişilik)
- 4 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı süt
- 1 adet havuç
- 1 tutam roka
- 1 adet domates
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- Karabiber
Yumurta ve sütü bir kaba koyup iyice çırpıyoruz. Tavamızı orta ateşte ısıttıktan sonra yağı eritiyoruz. Yumurtayı ilave ediyoruz ve bir miktar pişirdikten sonra havuç, domates ve rokayı üzerine ekleyerek kısa bir süre daha pişiriyoruz. Yumurtamızın sıvılığını kaybetmesine doğru omlet olacak şekilde, bir tarafını diğer yüzün üzerine kapatıyoruz. 1-2 dakika daha pişirdikten sonra servis ediyoruz.
Akrep
Araştırmacı ve gözlemci Akrep, hayatının her anında sevdiği şeylerden asla uzak kalmak istemeyen bir karaktere sahiptir! Sabahları karnı zil çalarak uyandığında sadece kuş sütünün eksik olduğu bir kahvaltı, tüm gün enerjisinin bitmemesini sağlar. Ama en sevdiği yumurtada mutlaka farklı bir dokunuş olmalıdır!Ispanaklı Yumurta
Malzemeler (3 Kişilik)
- 6 adet yumurta
- 750 gr. Ispanak
- 3 adet soğan (doğranmış)
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
Tuz, soğan ve yağı yayvan bir tencereye koyup kapağını kapatıyoruz ve kısık ateşte ara ara karıştırarak 7-8 dakika pişiriyoruz. Ispanağı yıkayıp ince bir şekilde doğruyoruz. Soğana ekleyip kapağını kapatıyoruz ve yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. İstediğimiz kadar karabiber ve tuz serpip karıştırıyoruz. Üzerinde yumurta sarısı büyüklüğünde bir oyuk açıyoruz ve ayrı bir kaba tek tek yumurtaları kırıyoruz. Ardından oyuklara yumurtaları yerleştiriyoruz ve biraz daha karabiber serpiyoruz. Kapağı kapatıp kısık ateşte beyazlar katılaşana kadar ortalama 5 dakika pişirip servis ediyoruz.
Yay
Senin gibi farklı kültürlere meraklı birinin klasik bir yumurta ya da omlet yapması beklenemez doğrusu! O kadar ülke ve şehir gezdin, kendine yepyeni tatlar bulduğuna, vaktin oldukça bunları kendin de yapmaktan geri kalmadığına eminiz doğrusu! O yüzden sabahları bayılarak yiyeceğin Kaliforniya Yumurtası sana hediyemiz olsunKaliforniya Yumurtası
Malzemeler (2 Kişilik)
- 6 büyük yumurta sarısı
- 2 adet haşlanmış yumurta
- ½ su bardağı kaynar su
- 2 tatlı kaşığı taze limon suyu
- ¼ çay kaşığı sarımsak tozu
- 1 çay kaşığı acı sos
- 1 adet dilimlenmiş avokado
- 1 adet dilimlenmiş domates (büyük)
- ½ bardak rendelenmiş cheddar
- 2 dilim ekmek
- 1 adet yeşil soğan
- Tuz
- Karabiber
- Tereyağı
Orta ateşte, bir tava ya da küçük bir tencerenin içinde tereyağı ve yumurta sarısını pürüzsüz olana kadar çırpıyoruz. Sıcak suyu yavaşça ekleyerek sürekli olarak çırpmaya devam ediyoruz. Yaklaşık 10 dakika boyunca, yumurtanın kıvamı yoğunlaşana kadar çırpıyoruz. Sonrasında ocağın altını kapatıyoruz ve limon suyu, karabiber, tuz, sarımsak tozu ve acı sosu ekleyip tekrar karıştırıyoruz. Ekmeklerin üzerine biraz tereyağı sürüyoruz ve üzerine peynirimizi serpiştiriyoruz. Dilimlenmiş domates avokado ve haşlanmış yumurtaları da sırasıyla ekmeğin üzerine yerleştiriyoruz. Hazırladığımız tereyağlı yumurta sosunu, tuz, karabiber ve yeşil soğanı da ekmeğin üzerine ekleyerek servis ediyoruz.
Oğlak
Geleneklerine bağlı, çalışkan, disiplinli ve gerçekçi Oğlak kahvaltı konusunda tam anlamıyla bir ustadır! Yumurtanın neredeyse her türlü çeşidini bilir, farklı farklı omletler ile hem kendine hem de çevresindekilere şenlikler yaşatır! Tabii vazgeçemediği tek bir yumurta vardır o da bol soğanlısından!Soğanlı Yumurta
Malzemeler (3 Kişilik)
- 3 adet yumurta
- 3 adet soğan
- Kimyon
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Tereyağı
Tavaya istediğimiz kadar tereyağını koyup eritiyoruz. Soğanları yarım ay şeklinde doğrayıp tavaya ilave ediyoruz ve pembeleşene kadar kavuruyoruz. Kimyon, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip karıştırıyoruz. Yumurtaları kırıp istediğimiz kıvamda pişirdikten sonra servis ediyoruz.
Kova
Sürprizleri seviyorsun ve sıkıcı durumlardan nefret ediyorsun! Fakat kendini güvende hissetmek de senin için olmazsa olmazlardan. Sürpriz doğum günü partileri, buluşmalar, etkinlikler kulağına muhteşem geliyor, ancak yeni uyandığın anda beklenmedik sürprizler pek sana göre değil.Tavada Sade Yumurta
Malzemeler (1 Kişilik)
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı su
- 1 dilim ekmek
- 1 çay kaşığı pul biber
- Tuz
- Karabiber
- Yağ
Tavamızı biraz ısıtıp kullanacağımız yağı ekliyoruz. Tava iyice ısındığı zaman yumurtayı ortaya gelecek şekilde kırıyoruz. Tavanın boş kalan bir yüzeyine suyu döküyoruz. Ardından tavanın üzerini bir kapak ile kapatıyoruz. Baharatlarımızı ekleyip bir dakika boyunca pişiriyoruz ve bir spatula yardımıyla tavadan çıkarıp ekmeğimizin üzerinde servis ediyoruz.
Balık
Artistik ruhuna en çok yakışacak olan yumurta kesinlikle menemen! Yaratıcılığını konuşturmak istiyor, mutlaka senden ekstra bir dokunuş olsun istiyorsun. Yumurtanda kimi zaman biberini fazla, kimi zaman da baharatlarında değişiklik yapıyor, altında imzan olacak şekilde lezzetli mi lezzetli bir menemen hazırlıyorsun!Menemen
Malzemeler (3 Kişilik)
- 5 adet yumurta
- 2 adet domates
- 6 adet sivri biber
- ½ fincan süt
- Tuz
- Karabiber
- Tereyağı
Domateslerin kabuklarını soyup minik küpler halinde doğruyoruz. Sivri biberin çekirdeklerini çıkarıp ince halkalar halinde kesiyoruz ve tereyağını tavada eritiyoruz. Biberleri kavurduktan sonra domatesleri ilave edip ortalama beş dakika pişiriyoruz ve sütü ilave ediyoruz. Yumurtayı kırıyoruz ve krema kıvamını alınca karıştırıyoruz. Tuz ve karabiberi ekleyip 7-8 dakika daha pişiriyoruz. Maydanozla süsleyip servis ediyoruz.