• ÇTL sistemimiz sıfırlandı ve olumlu değişiklikler yapıldı. Detaylar için: TIKLA

Buzdolabına konulduğunda hastalığa neden olabilecek besinler nelerdir?

  • Konuyu açan Konuyu açan Enda
  • Açılış tarihi Açılış tarihi

Enda

Neylersin!!!
V.I.P
Bazı besinlerin buzdolabıya konulduğunda hastalığa neden olduğunu biliyor muydunuz? Peki, bu besinler nelerdir?
İşte duyunca çok şaşıracağınız bozdolabıya girince hastalıklara neden olan besinler...

astaliga_neden_olabilecek_besinler_1537018585_9023.webp

TATLILAR
Bal, reçel ve çikolata gibi tatlı besinler buzdolabında organik özelliklerini yitirerek tatlarının yanı sıra reçel ve balın akışkanlığı da bozulur.
astaliga_neden_olabilecek_besinler_1537018346_0024.webp


KAHVE
Buzdolabının soğuk ve nemi kahvenin hem lezzetini hem de görüntüsünü bozar.
astaliga_neden_olabilecek_besinler_1537018346_4707.webp


PATATES
Emilimi yüksek bir besin olan patetes durduğu ortamın kokusu ile tadı değişir. Buzdolabında bir günde fazla kalan patates bozulur fakat görüntüsü aynı kaldığındna fark edemeyiz. Ancak pişirilen patates bağırsak hastalıklarının yaşanmasına sebebiyet verebilir.
astaliga_neden_olabilecek_besinler_1537018347_7725.webp


SARIMSAK
Antibakteriyel etkiye sahip sarımsak sadece 2 gün boyunca buzdolabında kaldığında bakteri üretir.

astaliga_neden_olabilecek_besinler_1537018347_2974.webp

DOMATES
Yıllardır herkesin yanlış bildiği bilgilerden biri domatesin bozulmaması için buzdolabıya konulması gerektiğidir. Aslında domates buzdolabıya konulunca organik yapısı soğuk havadan dolayı bozulur. Kabukları kırışan domates bakteri oluşturmaya başlar ve tüketilen bu domatesler sindirim hastalıklarına neden olur.
astaliga_neden_olabilecek_besinler_1537018348_3124.webp
 
Geri
Top