1. Ekmek: Sert ekmek isterseniz, buzdolabında saklayın. Eğer yumuşak, lezzetli ekmek isterseniz, oda sıcaklığında tutun. Buzdolabı, ekmeğinizin küflenmesini önlemeye yardımcı olur, ancak kurutur. Eğer birkaç gün içinde yemeyecekseniz o zaman buzluğa koyun. Donmuş haldeyken daha rahat alabilmeniz için önce dilimleyin, ardından buzluğa koyun.
2. Yumurta: Avrupa’da yaşıyorsanız, yumurtalarınızı buzdolabına koyma ihtiyacı duymazsınız. Amerika’da ise koymanız gerekir. Çünkü Avrupa ile ABD’de yumurtalar farklı şekilde işlenmektedir.
3. Tereyağı: Sert bir tereyağını ekmeğinin üzerine sürmek kolay değildir. Bu nedenle de tereyağını daha rahat kullanmak için birçok kişi dışarıda tutan. Ancak bir süt ürünü olduğu göz önüne alındığında, hızlı bozulacağından endişe edilir. USDA’nın gıda güvenliği hattı, aslında, tereyağının dışarıda bırakılmasının daha iyi olduğunu belirtiyor.
4. Bal: Bal’ın birçok büyülü özelliği onu inanılmaz bir şekilde korur. Balın soğuk bir ortamda saklanmasına gerek yoktur.
5. Kek: Bazı keklerin soğutulması gerekir, ancak bunu yapmak kurumasına neden olabilir. Sıvı yağı ile yapılan kekler üç gün boyunca üstü kapalı olarak oda sıcaklığında durabilir. Eğer kek çok fazla geldi ve saklamak istiyorsanız, o zaman dilimyerek buzluğa koyabilirsiniz.
6. Kahve: Son zamanlarda kahve buzdolabına girer oldu. Oysa buzdolabına konulan kahvenin tadından değişikliklere neden olur. Kahvenin tadının bozulmaması için cam bir kavanoz içinde ağzı çok sıkı kapalı olarak saklayabilirsiniz.
7. Avokado: Aldığınız avokadonun ne zaman olgunlaşmasını istediğinize bağlı. Eğer hızlı bir şekilde olgunlaşmasını istiyorsanız, oda sıcaklığında bırakın kesinlikle buzdolabına koymayın. eğer avokadoyu uzun süre tüketmeyecekseniz o zaman buzdolabında saklayın. Soğuk ortamda avokado’nun olgunlaşması durur.
8. Muz: Avokadolarda olduğu gibi, olgunlaşmayı önlemek istediğiniz zaman muzu buzdolabına koyun. Buzdolabında, muzun kabukları derinlemesine kahverengileşecektir. Kahverengi olunca muzları buzdolabından alın.
9. Kavun: Kavunu tatlandırmak için tezgah üzerinde bırakılmalıdır. Sadece kesildikten sonra (ya da aşırı olgunlaşırlarsa) buzdolabına konur.
10. Domates : Sulu, lezzetli domatesler için kesinlikle domatesleri buzdolabına koymayın. Soğuyan domatesin hücre yapısı bozulacağı için hem lezzeti bozulacak hem de hoş olmayan bir dokuya sahip olur. Domatesi oda sıcaklığında ve doğrudan güneş ışığından uzak tutun.
11. Patates: Bazı insanlar, buzdolabının “serin, karanlık bir yer” olarak patatesleri depolamak için uygun olduğunu düşünüyor. Ancak değil. Oysa patatesde soğuma nişastanın şekere dönüşmesine neden olur. Lezzet ve renginde değişim meydana gelir. Buzdolabı kadar serin olmayan serin, karanlık bir yerde saklayın.
12. Soğan: “Soğuk, karanlık yer” senaryosu soğan için de geçerlidir, buzdolabına ihtiyaç duymaz. Hava sirkülasyonu yapması için file içinde tutulması yeterlidir. Nem ve gazları çürüme yapacağından pateteslerin yanında tutmayın.
13. Sarımsak: Soğan gibi, sarımsak da hava dolaşımını sever ve buzdolabında saklamak lezzetini etkiler. Sarımsağın serin, kuru, karanlık bir yerde, üç ila beş ay boyunca file içinde kalabileceği biliniyor.
14. Baharatlar: Ketçap ve hardal paketleri, açıldıktan sonra soğutulması gerekir. Ancak hızlı bir tüketim varsa kilerde tutmanız da yeterli olur. Bir ay süreyle kilerde kalabilir, daha uzun zaman aralığında lezzetinde değişim olmaya başlar.
2. Yumurta: Avrupa’da yaşıyorsanız, yumurtalarınızı buzdolabına koyma ihtiyacı duymazsınız. Amerika’da ise koymanız gerekir. Çünkü Avrupa ile ABD’de yumurtalar farklı şekilde işlenmektedir.
3. Tereyağı: Sert bir tereyağını ekmeğinin üzerine sürmek kolay değildir. Bu nedenle de tereyağını daha rahat kullanmak için birçok kişi dışarıda tutan. Ancak bir süt ürünü olduğu göz önüne alındığında, hızlı bozulacağından endişe edilir. USDA’nın gıda güvenliği hattı, aslında, tereyağının dışarıda bırakılmasının daha iyi olduğunu belirtiyor.
4. Bal: Bal’ın birçok büyülü özelliği onu inanılmaz bir şekilde korur. Balın soğuk bir ortamda saklanmasına gerek yoktur.
5. Kek: Bazı keklerin soğutulması gerekir, ancak bunu yapmak kurumasına neden olabilir. Sıvı yağı ile yapılan kekler üç gün boyunca üstü kapalı olarak oda sıcaklığında durabilir. Eğer kek çok fazla geldi ve saklamak istiyorsanız, o zaman dilimyerek buzluğa koyabilirsiniz.
6. Kahve: Son zamanlarda kahve buzdolabına girer oldu. Oysa buzdolabına konulan kahvenin tadından değişikliklere neden olur. Kahvenin tadının bozulmaması için cam bir kavanoz içinde ağzı çok sıkı kapalı olarak saklayabilirsiniz.
7. Avokado: Aldığınız avokadonun ne zaman olgunlaşmasını istediğinize bağlı. Eğer hızlı bir şekilde olgunlaşmasını istiyorsanız, oda sıcaklığında bırakın kesinlikle buzdolabına koymayın. eğer avokadoyu uzun süre tüketmeyecekseniz o zaman buzdolabında saklayın. Soğuk ortamda avokado’nun olgunlaşması durur.
8. Muz: Avokadolarda olduğu gibi, olgunlaşmayı önlemek istediğiniz zaman muzu buzdolabına koyun. Buzdolabında, muzun kabukları derinlemesine kahverengileşecektir. Kahverengi olunca muzları buzdolabından alın.
9. Kavun: Kavunu tatlandırmak için tezgah üzerinde bırakılmalıdır. Sadece kesildikten sonra (ya da aşırı olgunlaşırlarsa) buzdolabına konur.
10. Domates : Sulu, lezzetli domatesler için kesinlikle domatesleri buzdolabına koymayın. Soğuyan domatesin hücre yapısı bozulacağı için hem lezzeti bozulacak hem de hoş olmayan bir dokuya sahip olur. Domatesi oda sıcaklığında ve doğrudan güneş ışığından uzak tutun.
11. Patates: Bazı insanlar, buzdolabının “serin, karanlık bir yer” olarak patatesleri depolamak için uygun olduğunu düşünüyor. Ancak değil. Oysa patatesde soğuma nişastanın şekere dönüşmesine neden olur. Lezzet ve renginde değişim meydana gelir. Buzdolabı kadar serin olmayan serin, karanlık bir yerde saklayın.
12. Soğan: “Soğuk, karanlık yer” senaryosu soğan için de geçerlidir, buzdolabına ihtiyaç duymaz. Hava sirkülasyonu yapması için file içinde tutulması yeterlidir. Nem ve gazları çürüme yapacağından pateteslerin yanında tutmayın.
13. Sarımsak: Soğan gibi, sarımsak da hava dolaşımını sever ve buzdolabında saklamak lezzetini etkiler. Sarımsağın serin, kuru, karanlık bir yerde, üç ila beş ay boyunca file içinde kalabileceği biliniyor.
14. Baharatlar: Ketçap ve hardal paketleri, açıldıktan sonra soğutulması gerekir. Ancak hızlı bir tüketim varsa kilerde tutmanız da yeterli olur. Bir ay süreyle kilerde kalabilir, daha uzun zaman aralığında lezzetinde değişim olmaya başlar.