Çiğ balık olarak bilinen sushi, aslında sirkeyle pişirilmiş pirincin tercihe bağlı malzeme ve dışına sarılan nori adlı yosunla yapılan bir Uzakdoğu lezzeti ve bu lezzet hayatımıza girdiğinden beri önceleri soru işaretiyle bakılsa da büyük bir kitle tarafından benimsendi.
Krize girecek kadar tutkunları da var, hamileliğinde sushi aşeren de. Tabii hala merak eden de…
Malzemeler
1 su bardağı okomesan sushi pirinci
1 su bardağı su
Çeyrek su bardağı pirinç sirkesi
1 yemek kaşığı toz şeker
Yarım su bardağı ince doğranmış surumi
1 yemek kaşığı mayonez
8 yaprak yaki nori kurutulmuş sushi yosunu
1 yemek kaşığı susam
1 salatalık (ince şeritlere ayrılmış)
2 avakado (soyulmuş ince şeritlere ayrılmış)
California Roll Nasıl Yapılır
Sushi pirinci için; pirinci nişastası kaybolana kadar yaklaşık 6-7 kere yıkayın. Kaynayan suyun içerisine atarak bir süre kaynatın ve altını kısın. Suyunu çekince ocaktan alın ve ağzı kapalı bir şekilde yaklaşık 15-20 dakika dinlendirin. Ayrı bir tencerede pirinç sirkesi, toz şeker ve tuzu kısık ateşte karıştırın. Karışım soğuduktan sonra pirincin üzerine ekleyin ve ezmeden yedirin.
Avokadoyu şeritler halinde dilimleyin. Salatalığı çekirdeklerini temizleyin ve yaklaşık 8 cm uzunluğunda jülyen doğrayın. Bambu hasırını yayın. Üzerine streç film serin. Üzerine parlak kısmı altta kalacak şekilde bir nori yaprağı koyun.
Hazırladığınız pilavın yarısını norinin üzerine döşeyin. Parmaklarınızla bastırarak yapışmasını sağlayın. Yavaşça çevirerek ters yüz edin. Mayonezden bir miktar nori yaprağının ortasına sıkın. Avokadonun, suriminin ve salatalığın yarısını norinin ortasına yerleştirin. Hasır yardımıyla çevirerek streç filmi yavaşça çıkartarak sıkı bir rulo yapın.
Malzemenin birbirine yapışması için sıkı sarmanız önemlidir. Aynı şekilde 1 rulo daha hazırlayın. Yarısını susama, yarısını balık yumurtası veya tobikko’ya bulayın. Islak bir bıçakla her ruloyu sekiz parçaya kesin ve servis tabağına yerleştirin. Alıntıdır.
Krize girecek kadar tutkunları da var, hamileliğinde sushi aşeren de. Tabii hala merak eden de…
Malzemeler
1 su bardağı okomesan sushi pirinci
1 su bardağı su
Çeyrek su bardağı pirinç sirkesi
1 yemek kaşığı toz şeker
Yarım su bardağı ince doğranmış surumi
1 yemek kaşığı mayonez
8 yaprak yaki nori kurutulmuş sushi yosunu
1 yemek kaşığı susam
1 salatalık (ince şeritlere ayrılmış)
2 avakado (soyulmuş ince şeritlere ayrılmış)
California Roll Nasıl Yapılır
Sushi pirinci için; pirinci nişastası kaybolana kadar yaklaşık 6-7 kere yıkayın. Kaynayan suyun içerisine atarak bir süre kaynatın ve altını kısın. Suyunu çekince ocaktan alın ve ağzı kapalı bir şekilde yaklaşık 15-20 dakika dinlendirin. Ayrı bir tencerede pirinç sirkesi, toz şeker ve tuzu kısık ateşte karıştırın. Karışım soğuduktan sonra pirincin üzerine ekleyin ve ezmeden yedirin.
Avokadoyu şeritler halinde dilimleyin. Salatalığı çekirdeklerini temizleyin ve yaklaşık 8 cm uzunluğunda jülyen doğrayın. Bambu hasırını yayın. Üzerine streç film serin. Üzerine parlak kısmı altta kalacak şekilde bir nori yaprağı koyun.
Hazırladığınız pilavın yarısını norinin üzerine döşeyin. Parmaklarınızla bastırarak yapışmasını sağlayın. Yavaşça çevirerek ters yüz edin. Mayonezden bir miktar nori yaprağının ortasına sıkın. Avokadonun, suriminin ve salatalığın yarısını norinin ortasına yerleştirin. Hasır yardımıyla çevirerek streç filmi yavaşça çıkartarak sıkı bir rulo yapın.
Malzemenin birbirine yapışması için sıkı sarmanız önemlidir. Aynı şekilde 1 rulo daha hazırlayın. Yarısını susama, yarısını balık yumurtası veya tobikko’ya bulayın. Islak bir bıçakla her ruloyu sekiz parçaya kesin ve servis tabağına yerleştirin. Alıntıdır.