Gül 34
Usta
Çatal kurabiye pastanelerin en popüler lezzetlerindendir. Mis gibi mahlep kokusuyla çayın yanına çok yakışan çatal kurabiyeyi siz de evinizde yapabilir, misafirlerinize, sevdiklerinize zevkle ikram edebilirsiniz. Nefis çatal kurabiyenin tarifi aşağıda, afiyet olsun…
Tereyağını eritin.
Yumurta beyazı, tereyağı ve un hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırın.
Azar azar un ilave ederek yoğurun ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
Hamurdan küçük bezeler koparıp elinizle çubuk haline getirin.
İki ucunu birleştirip şekillendirerek fırın tepsisine dizin.
Yumurta sarısını bir fırça yardımıyla kurabiyelerin üzerine sürün ve çörekotu serpin.
200 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
- Fırında
- 6+ Kişilik
- 30-60 dk
Yapımı için malzemeler
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 2 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 150 gram tereyağı
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- Çörekotu
Çatal kurabiye tarifi Nasıl yapılır?
Yumurtanın sarısıyla beyazını ayırıp sarısını bir kenara alın.Tereyağını eritin.
Yumurta beyazı, tereyağı ve un hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırın.
Azar azar un ilave ederek yoğurun ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
Hamurdan küçük bezeler koparıp elinizle çubuk haline getirin.
İki ucunu birleştirip şekillendirerek fırın tepsisine dizin.
Yumurta sarısını bir fırça yardımıyla kurabiyelerin üzerine sürün ve çörekotu serpin.
200 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.