~meLek~
GalataSaray'ım
Çay yaprağı ne kadar koyu bir renge sahipse o kadar fala işlem görmüş demektir. Fakat işlem görmesi içerisindeki fayda sağlayan kimyasalları kaybettiği anlamına gelmemektedir.
Fakat daha az işlem gören yeşil çay ve beyaz çayda polifenol gurubunun çok daha güçlü olduğu kesinleşmiştir.
Bu da kansere karşı koruyucu özelliği olduğunun bir göstergesidir. Kansere karşı korumasının yanı sıra düzenli tüketilen çay da felç riskini azaltır, kalp krizi riskini en aza indirir. Ayrıca çayın kolestrol düşürdüğü de bilinen faydalarından biridir.
Yeşil çayın faydaları
Yeşil çay dünya üzerinde kansere karşı koruyucu özelliği olan ve bilinen en kıymetli içecektir. Kansere karşı korumasının yanı sıra metabolizmayı hızlandırdığı için kilo vermeye de yardımcıdır.
Yatıştırıcı bir özelliği de olduğundan depresyonu da önler.
Kanser hastalıklarından özellikle de yemek borusu ile ilgili tüm kanser rahatsızlıklarına karşı koruduğu araştırmalarla ortaya konmuştur.
Ayrıca kanserli hücrelerin büyümesini ve üreyip çoğalmasını da engeller.
Ayrıca kolon ve mide kanserine karşı da güçlü bir koruyucudur.
Yapılan birçok araştırmaya göre özellikle de yeşil çayın kolestrolü düşürdüğü ortaya çıkmıştır.
Yeşil çay içerisinde tenin denilen bir madde bulunur. Bu madde dopamin adı verilen mutluluk hormonunun salgılanmasına yardımcı olur.
Tüm bu faydalarının yanı sıra unutkanlığa ve bunamaya karşı da koruyucudur. Nörolojik rahatsızlıkların önlenmesinde büyük rol oynar.
Yapılan araştırmalara göre Alzheimer hastalığına karşı koruyucu olan bazı etkenler ortaya konmuştur. Bunlar sarımsak, E vitamini, C vitamini ve yeşil çaydır. Görünen şu ki sağlığınız için her gün bir fincan yeşil çay tüketilmelidir.
Fakat daha az işlem gören yeşil çay ve beyaz çayda polifenol gurubunun çok daha güçlü olduğu kesinleşmiştir.
Bu da kansere karşı koruyucu özelliği olduğunun bir göstergesidir. Kansere karşı korumasının yanı sıra düzenli tüketilen çay da felç riskini azaltır, kalp krizi riskini en aza indirir. Ayrıca çayın kolestrol düşürdüğü de bilinen faydalarından biridir.
Yeşil çayın faydaları
Yeşil çay dünya üzerinde kansere karşı koruyucu özelliği olan ve bilinen en kıymetli içecektir. Kansere karşı korumasının yanı sıra metabolizmayı hızlandırdığı için kilo vermeye de yardımcıdır.
Yatıştırıcı bir özelliği de olduğundan depresyonu da önler.
Kanser hastalıklarından özellikle de yemek borusu ile ilgili tüm kanser rahatsızlıklarına karşı koruduğu araştırmalarla ortaya konmuştur.
Ayrıca kanserli hücrelerin büyümesini ve üreyip çoğalmasını da engeller.
Ayrıca kolon ve mide kanserine karşı da güçlü bir koruyucudur.
Yapılan birçok araştırmaya göre özellikle de yeşil çayın kolestrolü düşürdüğü ortaya çıkmıştır.
Yeşil çay içerisinde tenin denilen bir madde bulunur. Bu madde dopamin adı verilen mutluluk hormonunun salgılanmasına yardımcı olur.
Tüm bu faydalarının yanı sıra unutkanlığa ve bunamaya karşı da koruyucudur. Nörolojik rahatsızlıkların önlenmesinde büyük rol oynar.
Yapılan araştırmalara göre Alzheimer hastalığına karşı koruyucu olan bazı etkenler ortaya konmuştur. Bunlar sarımsak, E vitamini, C vitamini ve yeşil çaydır. Görünen şu ki sağlığınız için her gün bir fincan yeşil çay tüketilmelidir.