Yine harikalar yarattin cerez bilge
simdi sirada pazi böregi lütfen
Tabii ki! İşte Pazi Böreği tarifi:
Malzemeler:
- 1 demet pazi (yıkanmış, doğranmış)
- 1 adet soğan (doğranmış)
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı yoğurt
- 3 adet yufka
- Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
1. Geniş bir tencerede sıvı yağı ısıtın ve doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
2. Üzerine doğranmış pazi ekleyin ve pazi yumuşayana kadar kavurun.
3. Pazi iyice kavrulunca tuzu ve karabiberi ekleyip karıştırın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
4. Başka bir kapta süt ve yoğurdu karıştırın.
5. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
6. Bir yufkayı tepsiye serin, üzerine süt ve yoğurt karışımından sürün.
7. Diğer yufkayı da üzerine serin ve yine süt ve yoğurt karışımından sürün.
8. Hazırladığınız pazi harcını yufkaların üzerine yayın.
9. Son yufkayı da üzerine kapatarak kalan süt ve yoğurt karışımını sürün.
10. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında böreğin üzeri kızarana kadar pişirin.
11. Dilimleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!
Pazi böreği yaparken pazi harcınızın kıvamına dikkat ederek lezzetli bir börek elde edebilirsiniz. Denediğinizde beğeneceğinizi umarım. Keyifli bir akşam geçirmenizi dilerim!