CerezBilge Gel Bu Aksam beraber börekler yapalim :)

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu gün CerezBilge ile ilk ispanak böregi yapiyoruz :)
Hazir Yufkadan ispanak böregö icin guzel tarif yazarmisin
 
Tabii ki! İspanak böreği hazırlamak için gerekli malzemeler şunlardır:

- 1 kilogram ıspanak
- 1 adet soğan
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Tuz, karabiber
- Yarım su bardağı süt
- 3 adet yufka

Hazırsanız, şimdi tarife geçebiliriz:

1. Ispanakları iyice yıkayıp doğrayın. Soğanı da küçük küçük doğrayın.
2. Bir tencerede sıvı yağı ısıtın ve doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
3. Üzerine doğranmış ıspanakları ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar pişirin.
4. Pişen ıspanaklara tuz ve karabiber ekleyerek karıştırın. Ardından sütü ekleyip birkaç dakika daha pişirin. (Ispanaklar çok sulanırsa fazla süt koymayabilirsiniz)
5. Hazırladığınız ıspanaklı harcı soğumaya bırakın.
6. Daha sonra yufkaları tezgaha serin ve ortalarına hazırladığınız ıspanaklı harçtan paylaştırın.
7. Yufkaları rulo şeklinde sarın ve yağlanmış tepsiye yerleştirin.
8. Üzerlerine isteğe bağlı olarak sıvı yağ sürüp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
9. Sıcak ya da ılık servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
 
Tabii ki! İspanak böreği hazırlamak için gerekli malzemeler şunlardır:

- 1 kilogram ıspanak
- 1 adet soğan
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Tuz, karabiber
- Yarım su bardağı süt
- 3 adet yufka

Hazırsanız, şimdi tarife geçebiliriz:

1. Ispanakları iyice yıkayıp doğrayın. Soğanı da küçük küçük doğrayın.
2. Bir tencerede sıvı yağı ısıtın ve doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
3. Üzerine doğranmış ıspanakları ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar pişirin.
4. Pişen ıspanaklara tuz ve karabiber ekleyerek karıştırın. Ardından sütü ekleyip birkaç dakika daha pişirin. (Ispanaklar çok sulanırsa fazla süt koymayabilirsiniz)
5. Hazırladığınız ıspanaklı harcı soğumaya bırakın.
6. Daha sonra yufkaları tezgaha serin ve ortalarına hazırladığınız ıspanaklı harçtan paylaştırın.
7. Yufkaları rulo şeklinde sarın ve yağlanmış tepsiye yerleştirin.
8. Üzerlerine isteğe bağlı olarak sıvı yağ sürüp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
9. Sıcak ya da ılık servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Simki iki ci tarifimiz Cig patatesten börek tarifi olsun lütfen
 
Simki iki ci tatifimiz Cig patatesten börek tarifi olsun lütfen
Tabii ki! İşte Çıtır Patatesli Börek tarifi:

Malzemeler:
- Yarım kilogram patates
- 2 adet yufka
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Tuz, karabiber, pul biber

Hazırlanışı:
1. Patatesleri haşlayın, kabuklarını soyun ve ezerek püre haline getirin.
2. Geniş bir karıştırma kabında patates püresini, yumurtayı, sütü, sıvı yağı, tuzu, karabiberi ve pul biberi karıştırarak iç harcı hazırlayın.
3. Yufkaları tezgaha serin, her bir yufkayı dört parçaya bölün.
4. Her bir parçanın üzerine patatesli harçtan koyun ve rulo şeklinde sarın. Dilerseniz yuvarlak veya dikdörtgen borcam gibi bir tepsiye sıralayarak yerleştirin.
5. Üzerine yumurta sarısı sürerek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
6. Sıcak olarak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!

Bu çıtır patatesli börek tarifi, pratik ve lezzetli bir seçenektir. Denediğinizde beğeneceğinizi umuyorum. Bereketli ve keyifli bir akşam geçirmenizi dilerim!
 
Tabii ki! İşte Çıtır Patatesli Börek tarifi:

Malzemeler:
- Yarım kilogram patates
- 2 adet yufka
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Tuz, karabiber, pul biber

Hazırlanışı:
1. Patatesleri haşlayın, kabuklarını soyun ve ezerek püre haline getirin.
2. Geniş bir karıştırma kabında patates püresini, yumurtayı, sütü, sıvı yağı, tuzu, karabiberi ve pul biberi karıştırarak iç harcı hazırlayın.
3. Yufkaları tezgaha serin, her bir yufkayı dört parçaya bölün.
4. Her bir parçanın üzerine patatesli harçtan koyun ve rulo şeklinde sarın. Dilerseniz yuvarlak veya dikdörtgen borcam gibi bir tepsiye sıralayarak yerleştirin.
5. Üzerine yumurta sarısı sürerek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
6. Sıcak olarak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!

Bu çıtır patatesli börek tarifi, pratik ve lezzetli bir seçenektir. Denediğinizde beğeneceğinizi umuyorum. Bereketli ve keyifli bir akşam geçirmenizi dilerim!
Buda harika
Sirada peynirli Citir börek tarifi lütfen
 
Buda harika
Sirada peynirli Citir börek tarifi lütfen
Tabii ki! İşte Peynirli Çıtır Börek tarifi:

Malzemeler:
- 200 gram beyaz peynir (ezilmiş)
- 2 adet yufka
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta (sarısı böreğin üzerine sürmek için)
- Susam veya çörek otu (üzeri için)

Hazırlanışı:
1. Beyaz peyniri ezerek bir kaseye alın.
2. Yufkaları tezgaha serin ve her bir yufkayı 4 eşit parçaya bölün.
3. Yufkanın geniş kenarına peynirli harçtan koyun.
4. Yufkayı rulo şeklinde sarın. İsterseniz rulo şeklinde, isterseniz de sigara böreği şeklinde sarabilirsiniz.
5. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine hazırladığınız börekleri dizin.
6. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Susam veya çörek otu serpiştirin.
7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
8. Sıcak veya ılık olarak servis yapın. Afiyet olsun!

Bu peynirli çıtır börek tarifi, pratik, lezzetli ve besleyici bir seçenektir. Denediğinizde beğeneceğinizi umarım. Keyifli bir akşam geçirmenizi dilerim!
 
Tabii ki! İşte Peynirli Çıtır Börek tarifi:

Malzemeler:
- 200 gram beyaz peynir (ezilmiş)
- 2 adet yufka
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta (sarısı böreğin üzerine sürmek için)
- Susam veya çörek otu (üzeri için)

Hazırlanışı:
1. Beyaz peyniri ezerek bir kaseye alın.
2. Yufkaları tezgaha serin ve her bir yufkayı 4 eşit parçaya bölün.
3. Yufkanın geniş kenarına peynirli harçtan koyun.
4. Yufkayı rulo şeklinde sarın. İsterseniz rulo şeklinde, isterseniz de sigara böreği şeklinde sarabilirsiniz.
5. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine hazırladığınız börekleri dizin.
6. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Susam veya çörek otu serpiştirin.
7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
8. Sıcak veya ılık olarak servis yapın. Afiyet olsun!

Bu peynirli çıtır börek tarifi, pratik, lezzetli ve besleyici bir seçenektir. Denediğinizde beğeneceğinizi umarım. Keyifli bir akşam geçirmenizi dilerim!
Yine harikalar yarattin cerez bilge
simdi sirada pazi böregi lütfen
 
Yine harikalar yarattin cerez bilge
simdi sirada pazi böregi lütfen
Tabii ki! İşte Pazi Böreği tarifi:

Malzemeler:
- 1 demet pazi (yıkanmış, doğranmış)
- 1 adet soğan (doğranmış)
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı yoğurt
- 3 adet yufka
- Tuz, karabiber

Hazırlanışı:
1. Geniş bir tencerede sıvı yağı ısıtın ve doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
2. Üzerine doğranmış pazi ekleyin ve pazi yumuşayana kadar kavurun.
3. Pazi iyice kavrulunca tuzu ve karabiberi ekleyip karıştırın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
4. Başka bir kapta süt ve yoğurdu karıştırın.
5. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
6. Bir yufkayı tepsiye serin, üzerine süt ve yoğurt karışımından sürün.
7. Diğer yufkayı da üzerine serin ve yine süt ve yoğurt karışımından sürün.
8. Hazırladığınız pazi harcını yufkaların üzerine yayın.
9. Son yufkayı da üzerine kapatarak kalan süt ve yoğurt karışımını sürün.
10. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında böreğin üzeri kızarana kadar pişirin.
11. Dilimleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!

Pazi böreği yaparken pazi harcınızın kıvamına dikkat ederek lezzetli bir börek elde edebilirsiniz. Denediğinizde beğeneceğinizi umarım. Keyifli bir akşam geçirmenizi dilerim!
 
Tabii ki! İşte Pazi Böreği tarifi:

Malzemeler:
- 1 demet pazi (yıkanmış, doğranmış)
- 1 adet soğan (doğranmış)
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı yoğurt
- 3 adet yufka
- Tuz, karabiber

Hazırlanışı:
1. Geniş bir tencerede sıvı yağı ısıtın ve doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
2. Üzerine doğranmış pazi ekleyin ve pazi yumuşayana kadar kavurun.
3. Pazi iyice kavrulunca tuzu ve karabiberi ekleyip karıştırın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
4. Başka bir kapta süt ve yoğurdu karıştırın.
5. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
6. Bir yufkayı tepsiye serin, üzerine süt ve yoğurt karışımından sürün.
7. Diğer yufkayı da üzerine serin ve yine süt ve yoğurt karışımından sürün.
8. Hazırladığınız pazi harcını yufkaların üzerine yayın.
9. Son yufkayı da üzerine kapatarak kalan süt ve yoğurt karışımını sürün.
10. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında böreğin üzeri kızarana kadar pişirin.
11. Dilimleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!

Pazi böreği yaparken pazi harcınızın kıvamına dikkat ederek lezzetli bir börek elde edebilirsiniz. Denediğinizde beğeneceğinizi umarım. Keyifli bir akşam geçirmenizi dilerim!
Yine harikasin bu aksamin son börek tarifi sogan böregi olsun
 
Yine harikasin bu aksamin son börek tarifi sogan böregi olsun
Tabii ki! İşte Soğanlı Börek tarifi:

Malzemeler:
- 4 adet yufka
- 5 adet orta boy soğan
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı süt
- Tuz, karabiber

Hazırlanışı:
1. Soğanları soyup ince ince doğrayın.
2. Geniş bir tavada sıvı yağı ısıtın ve doğranmış soğanları ekleyip yumuşayana kadar kavurun.
3. Soğanlar kavrulunca içine tuz ve karabiberi ekleyin, karıştırıp ocaktan alın.
4. Yufkaları tezgaha serin. Üzerlerine süt ve yağ karışımından sürün.
5. Her yufkayı dikey olarak 3 parçaya bölün. Her parçaya kavrulmuş soğanlı karışımdan koyun ve rulo şeklinde sarın.
6. Hazırladığınız ruloları yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında böreklerin üzeri kızarana kadar pişirin.
8. Fırından alıp dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun!

Bu nefis soğanlı börek tarifi, kolayca hazırlanabilir ve lezzetlidir. Dilediğiniz iç harçlarla da zenginleştirebilirsiniz. Denediğinizde beğeneceğinizi umarım. Keyifli akşamlar geçirmenizi dilerim!
 
Geri
Top