Cevizli Güllaç

  • Konuyu açan Konuyu açan misafir
  • Açılış tarihi Açılış tarihi
M

misafir

Ziyaretçi
Cevizli Güllaç

Malzemeler

1 paket güllaç (12 veya 14 yaprak),

2,5 litre süt,

600 gram toz şeker,

200 gram ceviz,

İsteğe göre, 1/2 fincan gül suyu veya vanilya.



Yapılışı

1) Sütü toz şekerle birlikte kaynatıp, soğumaya bırakalım.

2) Süt ılınınca, istediğimiz kadar gül suyu veya vanilya ekleyerek, iyice
karıştıralım.

3) Kenarlı bir tepsiye 1-2 kepçe süt döküp, 1 yaprak güllaç koyalım

4) Üzerine bir kepçe daha hazırladığımız sütten döküp, gerekirse üstten
bastırarak güllacın sütü çekmesini sağlayalım. Koyduğumuz güllaç yaprağının
iyice yumuşamasına dikkat edelim..

5) İkinci güllaç yaprağını da üzerine koyup sütle ıslattıktan sonra, çekilmiş
ceviz serpelim. iki katta bir ceviz serpmek şartı ile güllaç yaprakları bitene
kadar aynı işleme devam edelim..

6) Dizme işlemini bu şekilde bitirdikten sonra, en üste de birkaç kepçe şekerli
süt döküp, 30 dakika kadar bekleyelim.

7) Güllaç sütün hepsini çekip yumuşadığı zaman, üstüne rendelediğimiz loğusa
şekeri ve nar taneleriyle süsleyerek, servis yapabiliriz...
 
Geri
Top