Cevizli Lokum

Papatya

V.I.P
V.I.P
İçli Köfte Böreği

Nefis Cevizli Lokum Tarifi

Malzemeler:


5 – 5,5 su bardağı un
2 su bardağı ılık su
2 yemek kaşığı kuru maya
2 adet kesme şeker
1 tutam tuz
yarım çay bardağı zeytinyağı

İçi için:

100 gr ceviz
1 çay kaşığı tarçın
1,5 çay kaşığı yenibahar
6 yemek kaşığı toz şeker
Hamuru açmak için:
1 çay bardağı zeytinyağı

Üzeri için:

3 yemek kaşığı pekmez
2 yemek kaşığı su

Yapılışı:

2 su bardağı ılık suya 2 yemek kaşığı mayayı ve 2 adet kesme şekeri ekleyerek karıştırın. Mayanın aktif hale gelmesi için 10 dakika kadar bekleyin.
Suyun üzerine 5 su bardağı un, yarım çay bardağı zeytinyağı ve 1 tutam tuzu ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun.
Yoğurduğunuz hamurun üzerine bir bez öreterek 30 dakika kadar dinlendirin.
Hamur dinlenirken blendera ceviz, baharatlar ve şekeri alıp 1-2 tur karıştırın.
2-3 katına çıkan hamuru 3 parçaya bölün. Yağladığınız tezgaha ilk parçayı alıp üzerine biraz daha zeytinyağı sürün ve merdane yardımıyla açın.

Açtığınız hamurun üzerine iç harcın üçte birini yayın ve rulo yapın.
Ruloyu eşit parçalar halinde kesin.
Diğer iki bezeye de aynı işlemi yapıp yağladığınız tepsi ya da döküm tencereye lokumları dizin.
Üzerini örterek 15 dakika kadar dinlendirin.
Fırına vermeden önce pekmez ve suyu karıştırıp fırça yardımıyla lokumların üzerine sürün. 180 derece önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Soğuyunca kabından çıkarıp servis yapın.

Afiyet Bal Şeker Olsun!
 
Geri
Top