• ÇTL sistemimiz sıfırlandı ve olumlu değişiklikler yapıldı. Detaylar için: TIKLA

Cevizli Simit

Gül 34

Usta

Cevizli Simit​

cevizli_simit-ed675725-06db-4cf0-b608-977657af659b.jpg



Cevizli Simit Tarifi İçin Malzemeler​

  • 450 gr un
  • 200 gr çavdar unu
  • 300 gr poolish
  • 5 gr tuz
  • 15 gr yaş maya
  • 15 ml ayçiçeği yağı
  • 200 ml su
  • 50 ml süt
  • 20 gr toz şeker
  • 100 gr ceviz içi
  • 200 ml pekmez

Cevizli Simit Nasıl Yapılır?​

Maya, süt ve suyu karıştırın ve 10 dakika köpükleşmesini bekleyin.
Un, poolish, tuz, şeker, ceviz içleri ve ayçiçeği yağını karıştırın. Mayalı karışımı yavaşça hamura ilave edip karıştırıp 15 dakika yoğurun.
Hamuru ılık bir yerde üzerine nemli bir bez örterek 10 dakika dinlendirin. Unlu bir zemine alıp 1 dakika yoğurun ve tekrar üzerini örterek ılık bir yerde 45 dakika dinlendirin.
Kabaran hamuru unladığınız mutfak tezgahına alıp 2 dakika kadar yoğurun ve rulo yapın. Ruloyu 9 eşit parçaya bölün. Böldüğünüz parçaları uzun ince rulo biçiminde yoğurun ve simit biçimi verin. Simitleri pekmeze batırıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Bir saat üzerleri kapalı şekilde dinlenmeye bırakın.
Fırını 220 dereceye ayarlayın. İlk 5 dakika daha önce tarif ettiğim yöntemlerden birini kullanarak fırına buhar sağlayın. Simitleri 15-20 dakika pişirip ızgara teli üzerine alın. 20 dakika dinlendirip servis yapın.
Poolish
350 gr un
535 ml su
1.35 gr kuru maya

Un, su ve mayayı derin bir kapta iyice karıştırın. Üzerini streç folyo ile kapatıp oda sıcaklığında 4 saat bekletin. Karışımın köpüklü ve adeta kaynarmış gibi hava kabarcıkları oluşturduğunu göreceksiniz. Bu karışım buzdolabında 3 gün kullanılmaya hazır olarak bekletilebilir.
 
Geri
Top