Malzemeler :
3 Su B. Un
3 Çorba K. Sıvıyağ
1 Çay K. Tuz
Alabildiği Kadar Su
İç Harcı İçin:
1 Su B. Tahin
4 Çorba K. Toz Şeker
1 Su B. Ceviz
Sıvıyağ
Üzeri İçin:
1 Yumurta Sarısı
Hazırlanışı
Geniş bir kabın içine unu, sıvıyağı, tuzu ve alabildiği kadar suyu koyarak hamur haline getiriyoruz. Hamurumuzu oklava yardımıyla iyice açtıktan sonra üzerine sıvıyağı döküyoruz ve elimizle iyice yayıyoruz.
Tamamen yağlanan hamurumuzu biraz bekletiyoruz. Daha sonra hamuru ellerimizle kenarlarından çekerek biraz daha açıyoruz.
İnce çekilmiş cevizi hamurun üzerine döküyoruz. Ardından tahin ve şekeri de üzerine serpiştiriyoruz. İç harcını döktüğümüz hamuru kenarlarından kıvırıyoruz ve kesiyoruz.
Bu şekilde elde ettiğimiz dört parça hamuru yuvarlıyoruz ve yağlanmış tepsiye diziyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürdükten sonra hamurların üzerine hafifçe bastırarak tepsiye biraz daha yayıyoruz.
Önceden 180 derece ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
3 Su B. Un
3 Çorba K. Sıvıyağ
1 Çay K. Tuz
Alabildiği Kadar Su
İç Harcı İçin:
1 Su B. Tahin
4 Çorba K. Toz Şeker
1 Su B. Ceviz
Sıvıyağ
Üzeri İçin:
1 Yumurta Sarısı
Hazırlanışı
Geniş bir kabın içine unu, sıvıyağı, tuzu ve alabildiği kadar suyu koyarak hamur haline getiriyoruz. Hamurumuzu oklava yardımıyla iyice açtıktan sonra üzerine sıvıyağı döküyoruz ve elimizle iyice yayıyoruz.
Tamamen yağlanan hamurumuzu biraz bekletiyoruz. Daha sonra hamuru ellerimizle kenarlarından çekerek biraz daha açıyoruz.
İnce çekilmiş cevizi hamurun üzerine döküyoruz. Ardından tahin ve şekeri de üzerine serpiştiriyoruz. İç harcını döktüğümüz hamuru kenarlarından kıvırıyoruz ve kesiyoruz.
Bu şekilde elde ettiğimiz dört parça hamuru yuvarlıyoruz ve yağlanmış tepsiye diziyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürdükten sonra hamurların üzerine hafifçe bastırarak tepsiye biraz daha yayıyoruz.
Önceden 180 derece ısıtılmış fırında pişiriyoruz.