Gül 34
Usta
Kış mevsiminin vazgeçilmezi, ona en çok yakışan tatlardan biri olan cevizli tarçınlı kek tarifi karşınızda! Yumuşacık dokusu ve misler gibi kokusuyla yiyen herkesi kendine hayran bırakmaya niyetli. Şimdiden ellerinize sağlık diyor, tarifimize buyur ediyoruz.
Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı ceviz içi (iri çekilmiş)
Nasıl Yapılır?
- Yumurta ile şeker iyice çırpılır. Süt, sıvı yağ eklenir ve karıştırılır.
- Tarçın, un, kabartma tozu, şekerli vanilin eklenir. Güzelce karıştırılır.
- Son olarak ceviz içi eklenip karıştırılır. Ardından yağlanmış kaba dökülerek 180 derecelik fırında 40-55 dakika pişirilir. Çıkarıp soğuttuktan sonra dilimleyerek servis edin. Afiyetler olsun!