Kokusuyla, lezzetiyle birçok kişinin tutkusu olan çikolata, faydalarıyla da uzmanları dahil şaşırtıyor. Tarihi M.Ö. 1000 yıllarına dayanan bu eşsiz lezzet özellikle saf haliyle, içerisine süt veya başka bir katkı karıştırılmadan yendiğinde, deyim yerindeyse şifa deposuna dönüşüyor.
Çikolatanın içinde bulunan antioksidanlar kanserle mücadelede faydalı. Kakao, yeşil çaya oranla üç kat daha fazla antioksidan madde içeriyor.
Çikolata neredeyse ömrünüzü uzatıyor diyebiliriz.
Bazı araştırmalar çikolata yiyenlerin, yemeyenlerden 1 yıl daha uzun yaşadığını söylerken, Kaliforniya Üniversitesi uzmanları her gün az miktarlarda çikolata yemenin kanda pıhtılaşmayı önlediğini savunuyor. Bu da ani kalp krizlerinin önüne geçiyor.
Çikolata aynı zamanda zengin bir kalsiyum kaynağı. Bu da güçlü kemiklerin oluşmasını sağlıyor.
Çikolata geçmişten günümüze, özellikle kadınlar üzerinde psikolojik olarak oldukça olumlu etkilere sahip. Kakao, kadınların kendilerini iyi hissetmelerini sağlayan endorfini salgılatıyor.
Harvard Tıp Akademisi uzmanları, kakaonun yüksek tansiyonu düşürdüğüne dair bulgular elde ettiğini savunuyor.
Güçlü dişleri sağlayan florid açısından da zengin olan çikolata, stresle mücadelede faydalı olan potasyumu da içeriyor.
Peter Barham, çikolatanın içinde bulunan bir maddenin uyarıcı etkisi bulunduğunu ve bunun da kişiye kendini iyi hissettirdiğini savunuyor.
Çikolata büyük miktarda bakır da içeriyor.
Bakır, vücudun demiri absorbe etmesine yardımcı oluyor. Bu da cilde, damarlara ve dokulara faydalı oluyor.
Bağışıklık ve üreme sistemi için faydalı demir ve çinko çikolatada bolca bulunuyor.
Çikolata, Bitter Çikolata, Beyaz Çikolata, Pralin nedir?
Çikolatanın içinde bulunan antioksidanlar kanserle mücadelede faydalı. Kakao, yeşil çaya oranla üç kat daha fazla antioksidan madde içeriyor.
Çikolata neredeyse ömrünüzü uzatıyor diyebiliriz.
Bazı araştırmalar çikolata yiyenlerin, yemeyenlerden 1 yıl daha uzun yaşadığını söylerken, Kaliforniya Üniversitesi uzmanları her gün az miktarlarda çikolata yemenin kanda pıhtılaşmayı önlediğini savunuyor. Bu da ani kalp krizlerinin önüne geçiyor.
Çikolata aynı zamanda zengin bir kalsiyum kaynağı. Bu da güçlü kemiklerin oluşmasını sağlıyor.
Çikolata geçmişten günümüze, özellikle kadınlar üzerinde psikolojik olarak oldukça olumlu etkilere sahip. Kakao, kadınların kendilerini iyi hissetmelerini sağlayan endorfini salgılatıyor.
Harvard Tıp Akademisi uzmanları, kakaonun yüksek tansiyonu düşürdüğüne dair bulgular elde ettiğini savunuyor.
Güçlü dişleri sağlayan florid açısından da zengin olan çikolata, stresle mücadelede faydalı olan potasyumu da içeriyor.
Peter Barham, çikolatanın içinde bulunan bir maddenin uyarıcı etkisi bulunduğunu ve bunun da kişiye kendini iyi hissettirdiğini savunuyor.
Çikolata büyük miktarda bakır da içeriyor.
Bakır, vücudun demiri absorbe etmesine yardımcı oluyor. Bu da cilde, damarlara ve dokulara faydalı oluyor.
Bağışıklık ve üreme sistemi için faydalı demir ve çinko çikolatada bolca bulunuyor.
Çikolata, Bitter Çikolata, Beyaz Çikolata, Pralin nedir?