• ÇTL sistemimiz sıfırlandı ve olumlu değişiklikler yapıldı. Detaylar için: TIKLA

Çikolatalı Donut

  • Konuyu açan Konuyu açan yaren*
  • Açılış tarihi Açılış tarihi

yaren*

Herşey olması gerektiği gibi ;)
Özel üye
cikolatali_donat.jpg


MALZEMELERİ

3 su bardağı un
Yarım çay bardağı ılık süt
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı ılık su
Yarım çay kaşığı tarçın
Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
Yarım paket yaş maya
3 yemek kaşığı toz şeker
2 yumurta
1 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu

üzeri için
160 gr bitter çikolata
1 yemek kaşığı krema
Minik süsleme şekerleri

Kızartmak için
Ayçiçeği yağı

Tatlı Tarifi

Genişçe bir kapta lık süt, ılık su ve mayayı iyice karıştırın. Geriye kalan tüm malzemeleri de üzerine koyarak birlikte iyice yoğurun. Geniş bir tepsiye bol miktarda un serpin. Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar alarak unun içine gömün. Üstünü bir bezle örterek 40 dk. boyunca mayalandırın. Çikolatayı benmari usulünde eritin. Kremayı ilave edip karıştırın. Hamuru elinizle bastırıp ortasından uygun bir kapak ile yuvarlak çıkarın. Ayrı bir bir tavada ayçiçeği yağını biraz kızdırın. Donutları güzelce kızartıp kağıt havlu üzerine koyun. Donutları çikolataya batırarak üstüne minik şekerlerle süsleyip servis edin.


~~Alıntı~~
 
Fırında Donut Nasıl Yapılır ?
Kolay Donut Tarifi

En Güzel Donut Nasıl Yapılır ?
Fırında Donut
Mükemmel Donut Tarifi
Evde Donut Yapımı


donut.webp

Farklı tarifler var aslında işte bu da başka bir tanesi :)

Malzemelerimiz

2 adet yumurta
3 yemek kaşığı toz şeker
Yarım paket yaş maya
1 çay kaşığı tarçın
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık süt
4-5 su bardağı un

Üzerini süslemek için

Eritilmiş çikolata, fıstık, hindistacevizi, şekerleme, fındık... Her şey arzu ettiğiniz gibi!

İşte Hazırlanışı

Mayayı süt ile eritip şekeri ekleyin.
Ardından tüm malzemeyi karışıma ekleyip iyice yoğurun.
Hazırladığınız hamuru 1-2 parmak kalınlığında açıp bir su bardağı bardakla kesin. Hamurların ortalarını da bir kapak yardımıyla çıkarın.
Hamuru tepside mayalanana kadar bekletin ve iyice şiştiklerinde 180 derecelik fırında pişirin.

Donutlar mutlaka soğuduktan sonra üzerlerini eritilmiş çikolataya batırılmalı.
Şekerlemeler, fındık, fıstık ile hayal gücünüz boyunca süsleyebilirsiniz!
Unutmayın, mutfağınızın şefi sizsiniz! ;)
 
Geri
Top