MALZEMELERİ
3 su bardağı un
Yarım çay bardağı ılık süt
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı ılık su
Yarım çay kaşığı tarçın
Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
Yarım paket yaş maya
3 yemek kaşığı toz şeker
2 yumurta
1 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
üzeri için
160 gr bitter çikolata
1 yemek kaşığı krema
Minik süsleme şekerleri
Kızartmak için
Ayçiçeği yağı
Tatlı Tarifi
Genişçe bir kapta lık süt, ılık su ve mayayı iyice karıştırın. Geriye kalan tüm malzemeleri de üzerine koyarak birlikte iyice yoğurun. Geniş bir tepsiye bol miktarda un serpin. Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar alarak unun içine gömün. Üstünü bir bezle örterek 40 dk. boyunca mayalandırın. Çikolatayı benmari usulünde eritin. Kremayı ilave edip karıştırın. Hamuru elinizle bastırıp ortasından uygun bir kapak ile yuvarlak çıkarın. Ayrı bir bir tavada ayçiçeği yağını biraz kızdırın. Donutları güzelce kızartıp kağıt havlu üzerine koyun. Donutları çikolataya batırarak üstüne minik şekerlerle süsleyip servis edin.
~~Alıntı~~