Çikolatalı Ekler Tarifi

Gül 34

Usta
cikolatali_ekler-cd760325-fce7-494c-ae43-7c4d7c70cc2c.jpg

Çikolatalı Ekler Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için
  • 25 g tereyağı
  • Bir tutam tuz
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 4 yumurta
Dolgu kreması için
  • 2 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için
  • 80 bitter çikolata
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı

Çikolatalı Ekler Nasıl Yapılır?​

  • Hamuru için tereyağı, tuz ve suyu bir sos tenceresine alıp kaynatın. Kaynamaya başlayınca unu ilave edin ve topaklanmaması için hızlı bir şekilde çırpın.
  • Kıvam almaya başlayınca bir tahta kaşık yardımıyla hamur haline gelinceye kadar karıştırın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın.
  • Ilınan karışıma yumurtaları ilave edip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edecek şekilde karıştırın. Hamuru bir sıkma torbasına doldurun.
  • Yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine şeritler halinde sıkıp önceden ısıtılmış 175 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
  • Rengi hafif dönmeye başlayınca fırının ısısını 150 dereceye düşürüp 20 dakika fırında bekletin.
  • Dolgu kreması için tereyağı hariç tüm malzemeyi bir sos tenceresine alın.
  • Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
  • Ocaktan alıp tereyağını ekleyip tereyağı tamamen eriyene kadar karıştırıp soğumaya bırakın.
  • Soğuyan ekler hamurlarını ortadan iki kesip arasına kremadan koyun.
  • Üzeri için çikolata ve zeytinyağını benmari usulü eritin. Eklerleri eriyen çikolataya batırın. Soğuduktan sonra servis yapın. Afiyet olsun.
 
Geri
Top