Gül 34
Usta
Çikolatalı Ekler Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için
- 25 g tereyağı
- Bir tutam tuz
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı un
- 4 yumurta
- 2 su bardağı süt
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı buğday nişastası
- 2 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 80 bitter çikolata
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Çikolatalı Ekler Nasıl Yapılır?
- Hamuru için tereyağı, tuz ve suyu bir sos tenceresine alıp kaynatın. Kaynamaya başlayınca unu ilave edin ve topaklanmaması için hızlı bir şekilde çırpın.
- Kıvam almaya başlayınca bir tahta kaşık yardımıyla hamur haline gelinceye kadar karıştırın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın.
- Ilınan karışıma yumurtaları ilave edip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edecek şekilde karıştırın. Hamuru bir sıkma torbasına doldurun.
- Yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine şeritler halinde sıkıp önceden ısıtılmış 175 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
- Rengi hafif dönmeye başlayınca fırının ısısını 150 dereceye düşürüp 20 dakika fırında bekletin.
- Dolgu kreması için tereyağı hariç tüm malzemeyi bir sos tenceresine alın.
- Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
- Ocaktan alıp tereyağını ekleyip tereyağı tamamen eriyene kadar karıştırıp soğumaya bırakın.
- Soğuyan ekler hamurlarını ortadan iki kesip arasına kremadan koyun.
- Üzeri için çikolata ve zeytinyağını benmari usulü eritin. Eklerleri eriyen çikolataya batırın. Soğuduktan sonra servis yapın. Afiyet olsun.