• ÇTL sistemimiz sıfırlandı ve olumlu değişiklikler yapıldı. Detaylar için: TIKLA

Çikolatalı Marmelatlı Puf

Paradoks

... Elif ...
Özel üye
Çikolatalı Marmelatlı Puf Tarifi

Malzemeler

3.5 su bardağı un (400 g) 1/2 kahve fincanı süt (30 g) 2 adet yumurta 1/2 tatlı kaşığı tuz (4 g) 20 g Pakmaya yaş maya veya 1 çorba kaşığı Pakmaya kuru maya (10 g) 50 g margarin

-Kızartma Malzemesi:

-350 ml sıvı yağ

İç Malzemesi:

-250 g kayısı marmeladı

-Üst Malzemesi:

-200 g çikolata

Yapılışı

Tarif Pakmaya'yı ılık süt içinde eritin. Diğer malzemeleri de ekleyerek karıştırın ve orta kıvamda bir hamur elde edin. Üzerini örterek 15 dk kabarmaya bırakın.

Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp yuvarlayın. Unlanmış bir tezgah üzerine hamurları dizin ve 25 dk dinlendirin. Hamurları orta ateşteki yağın içine atın. Bir yüzeyi renk alınca hamuru ters çevirip diğer yüzeyini de pişirin. Bütün parçaları pişirdikten sonra soğuması için bir tepsiye dizin. Soğuyan pufların içine marmelatları sıkın.

Birer yüzeylerini eritilmiş çikolatanın içine batırın ve servis yapın.
 
Geri
Top