Çikolatalı Meyveli Pasta

Gül 34

Usta

Çikolatalı Meyveli Pasta​

cikolatali_meyveli_pasta-c07e52d5-fdb9-40e3-8e6e-bc459e571bda.jpg



Çikolatalı Meyveli Pasta Tarifi İçin Malzemeler​

Malzemeler
  • 6 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • 100 gr ceviz
  • 1 paket kakaolu bisküvi
  • 1 elma
  • 1 muz
  • 1 paket çikolatalı glazür
Süslemek için
  • Taze meyveler

Çikolatalı Meyveli Pasta Nasıl Yapılır?​

Lezzet pasta tarifleri arasında en fazla beğenilenlerden biri. Nişasta, şeker, süt ve kakaoyu tencereye alın ve orta ateşte muhallebi kıvamında pişirin. Ara ara karıştırarak soğumaya bırakın. Üzüm, ceviz, ufalanmış kakaolu bisküvi, küp doğranmış elma ve muzu ekleyip karıştırın. Dikdörtgen şeklinde bir kalıbı streç folyo ile kaplayın ve karışımı içine yayın. Üzerini örterek derin dondurucuya kaldırın ve birkaç saat dondurun. Yuvarlak kalıplar ile pastayı keserek çıkartın ve ızgara teli üzerine dizin. Glazürü paket üzerindeki tarife göre hazırlayıp pastaların üzerine dökün. Taze meyvelerle süsleyip servis yapın.
 
Geri
Top