Gül 34
Usta
Çikolatalı Tarçınlı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 150 gram tereyağı veya margarin
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı su
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı damla çikolata
- 1 su bardağı ceviz
- 1/2 paket vanilya
- 1/2 paket kabartma tozu
- 2-3 su bardağı un(aldığı kadar)
Çikolatalı Tarçınlı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Oda sıcaklığında 150 gram margarin derin bir kabın içerisine alınır.
- 2 yumurta sarısı eklenir ve homajen bir kıvam alıncaya kadar karıştırılır. Pudra şekeri, su eklenip karıştırılır.
- Ardından tarçın, ceviz, kabartma tozu, vanilya ve un eklenerek karıştırılır. (Unu birden boca etmeyin.) Son olarak damla çikolatayı ilave edin.
- Yaptığınız hamuru bir streç film veya yağlı kağıt içerisine koyup rulo şeklinde sarınız. İstediğiniz incelikte, kalınlıkta yapabilirsiniz.
- Rulo şeklinde sardığınız hamuru 1 saat buzlukta bekletin. Eğer o gün yapmayacaksanız buzlukta muhafaza edebilirsiniz.
- Buzluktan çıkardığınız hamuru 2-3 cm aralıklarla eşit bir şekilde kesiniz.
- Tepsiye aldığınız hamurları önceden ısıtılmış 180 derece fırına yerleştirip üzerileri hafif pembeleşinceye kadar pişiriniz.
- 20-25 dakika yeterlidir. Fakat fırından fırına da değişiklik gösterebilir. Afiyet olsu