Malzemeler
- 2 su bardağı un
- 1 çay bardağı su
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- Köftesi için;
- 300 gram orta yağlı kıyma
- 1 orta boy soğan
- 1 diş sarımsak
- 1/2 kase maydanoz
- 2-3 dal taze reyhan
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- Pişirmek için;
- Sıvı yağ
Yapılışı
- Yoğurma kabına tuzu, zeytinyağı ve suyu alıp karıştıralım. Ardından kontrollü bir şekilde unu ekleyip yoğuralım. Hamur toparlandıktan sonra zeytinyağını ilave edip yoğuralım. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
- Köftesi için gerekli tüm malzemeleri karıştırma kabına alıp yoğuralım.
- Yoğurduğumuz hamuru silindir haline getirip 9 eşit bezeye bölelim.
- Masaya un serpelim ve çay tabağı büyüklüğünde açalım. Ardından köfteleri de aynı şekilde parçalara bölüp yuvarlayalım.
- Köfteleri açtığımız hamurların üzerine yerleştirelim ve hamuru kapatalım.
- Masaya un serpelim ve merdane ile hamuru çay tabağından biraz büyük olacak şekilde açalım.
- Tavaya sıvı yağ alalım ve ısındıktan sonra böreğimizi alıp her iki yüzü kızarana kadar pişirelim.