Malzemeler
- 2 tane patates 450 – gram
- 1 tatlı kaşığı tuz- 8 gram
- Yarım tatlı kaşığı karabiber
- 1 su bardağı mısır nişastası – 110 gram
Üzeri İçin:
- Bolca susam
Kızartmak İçin:
- 2 su bardağı sıvı yağ – 360 ml
Yapılışı
- Patatesleri soyalım ve iri küpler halinde doğrayıp tencereye alalım. Üzerini geçecek kadar su ilave edip haşlamaya bırakalım.
- Haşlanan patatesleri süzerek alalım ve püre haline gelen kadar ezelim. Ardından tuzu, baharatlarını, nişastayı ilave edip hamur kıvamına gelene kadar karıştıralım.
- Hamurdan bir parça alalım ve çubuk şekli verip susama bulayalım. Geride kalan hamur için aynı işlemi uygulayalım.
- Bol ve kızgın yağda her tarafı kızarana kadar pişirelim.