Cızlama

Paradoks

... Elif ...
Özel üye
ZDc86VH.jpg


1 su bardağı un
1 yaş maya
100 gr beyaz peynir
1 çay kaşığı tuz
1/2 demet maydanoz(ince kıyılmış)
1 çay kaşığı şeker
1 kaşık sıvı yağ



Çukur bir kabın içine mayayı ve unu yarısını koyup yarım bardak su ile yoğurun ve ılık bir yerde kabarmaya bırakın.
Sonra kalan unu tuzu şekeri koyup tekrara karıştırarak tekrar kabarmaya bırakın.
Hamurun inceliği çorba kıvamında olmalı.
Tavaya yağı koyup kızdırın.
Hamurun 1/4ünü kepçe ile koyup yayın.
Bir tarafı kızardığında altüst ederek aynı şekilde kızartıp yayın.
kalanınıda aynı şekilde kızartın.Hazırlamış olduğunuz peyniri cızlamaların içine koyarak rulo haline getirip servis yapın.
 

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri

Akıtma (Cızlama)​

Malzemeler​

2 su bardağı ılık su
2 su bardağı ılık süt
1 paket toz maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
2,5 su bardağı un(kontrollü ekleyin)
Üzerine sürmek için;
Tereyağ ya da margarin

cizlama.jpg


Hazırlanışı​

Akıtmanın hamuru için derin bir kaba ılık sütü, suyu, mayayı ve şekeri koyup karıştırıyoruz. Unu ve tuzunu ekleyip(unu kontrollü bir şekilde ekliyoruz. Kek hamuru kıvamında olacak)karıştırıyoruz.
Hamurun üzerini streç filmle kapatıp 45 dakika kadar mayalanmaya bırakıyoruz.
Mayalanan hamuru kepçeyle yapışmaz yüzeyli bir tavaya döküp arkalı önlü göz göz oluncaya dek pişiriyoruz.
Pişen akıtmalara sıcakken tereyağı ya da margarin sürerek servis ediyoruz (Ben akıtmaların tek tarafına yağ sürüp üst üste koydum) afiyet olsun.
 
Top