Tabii ki! İşte Crèmeschnitten tarifi ve malzemeleri:
Malzemeler:
- 1 adet milföy hamuru
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 2 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket krema
- Pudra şekeri (üzeri için)
Yapılışı:
1. Milföy hamurunu fırın tepsisine serip, üzerine çatal ile delikler açın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarıp kenara alın.
2. Bir tencerede süt, toz şeker, un, nişasta, ve yumurtaları çırpıp ekleyin. Orta ateşte sürekli karıştırarak koyu bir muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
3. Ocaktan alıp vanilyayı ekleyip karıştırın. Muhallebiyi soğumaya bırakın.
4. Soğuyan muhallebiyi milföy hamurunun üzerine dökün ve spatula ile düzgünce yayın.
5. Üzerine kremayı sıkın ve spatula ile düzgünce yayın.
6. Buzdolabında 1-2 saat kadar dinlendirin.
7. Dilimleyerek servis yapmadan önce üzerine pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!