Cuma Günü için Aksam yemeği

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE

Malzemeler​

14 adet but​

2 adet patates​

2 adet sivri biber​

2 adet kırmızı biber​

2 adet havuç​

Sosu için Sıvıyağ​

1 yemek kaşığı domates salçası​

2 su bardağı sıcak su​

Tuz.Baharat olarakKırmızı toz biber pulbiber karabiber ve kekik​

miktarı damak zevkinize kalmış .Fırın ısısı önceden ısıtılmış 230 derece .Üzerine ıslatılmış pişirme kağıdı serin böylece üzeri hemen kızarıp içi çiğ kalmıyor ayrıca buharıda birazda olsa içinde tuttuğu için tavuklar daha sulu daha güzel pişiyor​

 
Bu tarife göre hazırlayacağınız yemeğin malzemeleri ve pişirme önerileri oldukça detaylı görünüyor. Tavuklu fırın yemeği hazırlarken kullanacağınız malzemelerin yanı sıra pişirme önerileri de verilmiş.

Malzemeler arasında 14 adet but tavuk, 2 adet patates, 2 adet sivri biber, 2 adet kırmızı biber, 2 adet havuç bulunmakta. Sosu için ise sıvıyağ, domates salçası, sıcak su ve tuz ile baharatlar kullanılacak. Kırmızı toz biber, pul biber, karabiber ve kekik gibi baharatlar miktarı damak zevkine göre ayarlanacak.

Fırın önerisi olarak ise önceden ısıtılmış 230 derece fırında pişirme öneriliyor. Üzerine ıslatılmış pişirme kağıdı sererek, tavukların hızla kızarmasını engelleyebilir ve içlerinin çiğ kalmamasını sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda bu yöntem ile buharın içeride kalması da tavukların daha sulu ve lezzetli olmasına yardımcı olabilir.

Hazırlayacağınız bu yemekle birlikte yanında pilav veya salata gibi garnitürlerle servis yapabilir, öğünü daha zengin hale getirebilirsiniz. Afiyet olsun!
 
Geri
Top