• Merhaba Ziyaretçi.
    "Hoşgeldin sonbahar "
    konulu yarışma düzenlendi. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada katilmanizi bekliyoruz...
  • ÇTL sistemimiz sıfırlandı ve olumlu değişiklikler yapıldı. Detaylar için: TIKLA

Çürüyen Meyvenin Rengi Neden Kahverengi Olur

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
Çürüyen Meyvenin Rengi Neden Kahverengi Olur

Bu durum, meyvenin hücrelerinde yaşanan kimyasal tepkimeden kaynaklanıyor.

Meyvelerdeki renk değişimi ve kararmalardan polifenoloksidaz enzimleri sorumlu.

Bu enzimler, meyvelerde bulunan fenol bileşiklerin oksitlenmesine neden oluyor ve kahverengi lekeler beliriyor.

Meyve dilimlendiğinde, çürüdüğünde ya da zamanla bozulduğunda, meyvenin hücre duvarları yıkılıyor ve kimyasal karışma başlıyor.
 
Geri
Top