• ÇTL sistemimiz sıfırlandı ve olumlu değişiklikler yapıldı. Detaylar için: TIKLA

Damat boğdu kurabiyesi tarifi

Gül 34

Usta
Enfes bir lezzetle karşınızdayız. Nişastalı kurabiyeler arasında bir yıldız gibi parlayan damat boğdu, çayın yanına çok yakışıyor. Üstelik hazırlaması da son derece kolay! İşte detaylar...

ağızda dağılan kıyır kıyır bir lezzet. Yapılışı da son derece basit. Lafı fazla uzatmadan damat boğdu kurabiyesi tarifinin detaylarına geçiyoruz, buyursunlar.

Damat boğdu kurabiyesi tarifi

MALZEMELER​

250 gram oda sıcaklığında tereyağı
2 su bardağı un
Bir su bardağı pudra şekeri
2 su bardağı mısır nişastası
2 adet yumurta
Bir paket kabartma tozu
Bir paket vanilya

YAPILIŞI​

Derin ve geniş bir kabın içinde tüm malzemeleri karıştırın.
Ele yapışmayacak kıvamlı bir kurabiye hamuru elde edene kadar yoğurun.
Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve top şeklinde olacak şekilde avucunuzda yuvarlayın.
Tüm hamura aynı işlemi uygulayın.
Kurabiye toplarını yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kurabiyeleri üzerleri hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
 
Hungry Food GIF by TRT
T
 
Geri
Top