Gül 34
Usta
Enfes bir lezzetle karşınızdayız. Nişastalı kurabiyeler arasında bir yıldız gibi parlayan damat boğdu, çayın yanına çok yakışıyor. Üstelik hazırlaması da son derece kolay! İşte detaylar...
ağızda dağılan kıyır kıyır bir lezzet. Yapılışı da son derece basit. Lafı fazla uzatmadan damat boğdu kurabiyesi tarifinin detaylarına geçiyoruz, buyursunlar.
2 su bardağı un
Bir su bardağı pudra şekeri
2 su bardağı mısır nişastası
2 adet yumurta
Bir paket kabartma tozu
Bir paket vanilya
Ele yapışmayacak kıvamlı bir kurabiye hamuru elde edene kadar yoğurun.
Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve top şeklinde olacak şekilde avucunuzda yuvarlayın.
Tüm hamura aynı işlemi uygulayın.
Kurabiye toplarını yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kurabiyeleri üzerleri hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
ağızda dağılan kıyır kıyır bir lezzet. Yapılışı da son derece basit. Lafı fazla uzatmadan damat boğdu kurabiyesi tarifinin detaylarına geçiyoruz, buyursunlar.
MALZEMELER
250 gram oda sıcaklığında tereyağı2 su bardağı un
Bir su bardağı pudra şekeri
2 su bardağı mısır nişastası
2 adet yumurta
Bir paket kabartma tozu
Bir paket vanilya
YAPILIŞI
Derin ve geniş bir kabın içinde tüm malzemeleri karıştırın.Ele yapışmayacak kıvamlı bir kurabiye hamuru elde edene kadar yoğurun.
Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve top şeklinde olacak şekilde avucunuzda yuvarlayın.
Tüm hamura aynı işlemi uygulayın.
Kurabiye toplarını yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kurabiyeleri üzerleri hafif pembeleşinceye kadar pişirin.