Gül 34
Usta
Damla Çikolatalı Starbucks Kurabiyesi Malzemeleri
- 2 – 2,5 su bardağı arası un
- Yarım çay kaşığı kabartma tozu
- 2 tane büyük yumurta
- 1 su bardağı oda sıcaklığında tuzsuz tereyağı (margarin de konabilir)
- Yarım su bardağı şeker
- 1 fincan dolusu esmer şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı vanilya özü (isteğe bağlı, kullanılmasa da olur)
- 2 su bardağı damla çikolata – elinizi korkak alıştırmayın
Starbucks Kurabiye – Starbucks Cookie Tarifi Yapılışı
- Fırınınızı 200 derecede açın ısınmaya başlasın.
- Derin bir kapta, tereyağ, şeker, vanilya, yumurta, tuz ve kabartma tozunu 2-3 dakika kadar mikserle çırpın. Kar beyaz hali alana kadar çırpmalısınız.
- Kar haline geldikten sonra, içine unu yavaş yavaş ekleyerek karıştırmaya devam edin. Damla çikolataları da unla birlikte ekleyin.
- Mikserle karıştırmaya devam edin, unun hepsi eklenince mikseri zorlayan bir kıvama gelebilir. Ekstra yoğurma yapmadan bu şekilde tepsiye konulacağından kıvamı biraz yapışkan-cıvık olmalı.
- Bir kaşık yardımıyla, tepsiye serdiğiniz yağlı kağıt üzerine hamurunuzdan aralıklı olarak koyun. Kaşıkla hafif üzerlerine bastırın, daha güzel yayılsın. Yayılacağını hesaba katarak boşlukları iyi ayarlayın.
- Fırına koyun, kurabiye kenarları altın rengi olana kadar pişirin. Fırına göre değişir 10-15 dakika arasında olacaktır.
- Fırından çıktığında Starbucks Kurabiye’ler hala biraz yumuşak olacaktır. Soğuyana kadar bekleyin.
- Soğurken bir fincan kahvenizi hazırlayabilirsiniz.
- Damla Çikolatalı Kurabiyenizi afiyetle yiyin…