Damla Sakızlı Karnabahar Çorbası

Papatya

V.I.P
V.I.P


Malzemeler


  • 2 yemek kaşığı becel pratik (35gr)
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un (30gr)
  • 3 su bardağı tavuk suyu (600ml)
  • Bir kase küçük küçük doğranmış karnabahar (215 gr)
  • 1 adet damla sakızı (1 gr)
  • 50 gr sıvı krema
  • Muskat cevizi rendesi (isteğe bağlı)
  • 1 yemek kaşığı limon suyu (isteğe bağlı 5 ml)
  • 1 tane defte yaprağı

Hazırlanışı

Tencereyi ateşe koyup yağı kızdırın, unu ilave ederek kavurun. Tavuk suyunu ekleyin ve küçük doğranmış karnabaharı ve defne yaprağını ilave edin. 15 dk kaynadıktan sonra krema, limon, damla sakızı ekleyin. Karnabaharlar yumuşayınca ocağı kapatıp, tuz, beyaz biber ve muskat rendesini ekleyin. Defne yaprağını alıp blenderla çekip servis edebilirsiniz.

Biz küp küp doğradığımız ekmekleri yanmaz bir tavada zeytinyağlı becel pratik ile soteleyip servis esnasında çorbanın üzerine koyduk. Oldukça lezzetli oldular.

Afiyet Olsun.
 
Geri
Top