~meLek~
GalataSaray'ım
Malzemeler:
250 gr margarin (oda sıcaklığında)
1/2 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
5 tatlı kaşığı hindistancevizi
2 yemek kaşığı irmik
3-4 su bardağı un (elenmiş)
1 paket kabartma tozu
1 adet damla sakızlı vanilya
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
10 damla limon suyu
6-7 adet kuru kayısı (üzeri için)
Hazırlanışı:
Kabartma tozu damla sakızlı vanilya ve un hariç tüm malzemeleri karıştırıyoruz. Daha sonra 2 su bardağı un ekleyip üzerine kabartmatozu ve damlasakızlı vanilyayı ekleyip yoğuruyoruz. Yavaş yavaş kıvam alıp elinizi hamur bırakıyor üçüncü su. ekleyip hamurun kıvamına göre bazen yarım bazem tam kabul edebiliyor unu. Hamuru yoğurup 5-10 dk. dinlendirip ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlıyoruz.Yağlı kağıt serili tepsimize dizip üzerlerine değişiklik olsun diye kuru malzemeler kullandım; mesela kuru kaysı gün kurusu veya kuru incir parçacıkları ile renklendirdim şekerparelerimizi. 190''pembeleşene denk pişiriyoruz. Şerbeti hamuru yoğurmadan hazırlanması lazım kaynamaya başlayınca limonun suyunu ekliyoruz. 10dk. daha kaynatıp ocaktan alıyoruz.