Servis: 6-8 kişilik
Hazırlama, pişirme süresi: 1 saat
Malzemeler:
Üzerine;
Yapılışı:
* Pirinçleri yıkayıp 3 lt'lik derin bir tencereye alarak üzerine 4 parmak aşacak gibi su ekleyin. Kaynayana kadar açık ateşte, sonrasında kısık ateşte suyu azalıp pirinçler pişene kadar yaklaşık 20 dakika kaynatın (dip tutmaması için ara sıra karıştırın). Bu süre sonunda lapa gibi olmalı ve az miktarda suyu kalmalı!
* Pişen pirinçlere sütü ekleyin. Kaynamaya başlayınca damla sakızını da ilave edin. Ocağı kısık ateşe ayarlayın, ara sıra karıştırarak 15 dakika pişirin. Şekeri ekleyip 15 dakika daha pişirdikten sonra ısıya dayanıklı kaselere pay edin. Sütlaç kaselerini fırın tepsisine alarak fırının ızgarasında 200 derecede yaklaşık 10 dakika üzerlerini kızartın.
* Soğuduktan sonra servis yapana kadar buzdolabında bekletin.
* Arzunuza göre ceviz içi ve tarçınla süsleyin.
Hazırlama, pişirme süresi: 1 saat
Malzemeler:
- 1,5 su bardağı osmancık pirinç (200 ml'lik klasik su bardağı ölçüsüyle)
- 2 kg süt
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı damla sakızı
Üzerine;
- Ceviz içi
- Tarçın
Yapılışı:
* Pirinçleri yıkayıp 3 lt'lik derin bir tencereye alarak üzerine 4 parmak aşacak gibi su ekleyin. Kaynayana kadar açık ateşte, sonrasında kısık ateşte suyu azalıp pirinçler pişene kadar yaklaşık 20 dakika kaynatın (dip tutmaması için ara sıra karıştırın). Bu süre sonunda lapa gibi olmalı ve az miktarda suyu kalmalı!
* Pişen pirinçlere sütü ekleyin. Kaynamaya başlayınca damla sakızını da ilave edin. Ocağı kısık ateşe ayarlayın, ara sıra karıştırarak 15 dakika pişirin. Şekeri ekleyip 15 dakika daha pişirdikten sonra ısıya dayanıklı kaselere pay edin. Sütlaç kaselerini fırın tepsisine alarak fırının ızgarasında 200 derecede yaklaşık 10 dakika üzerlerini kızartın.
* Soğuduktan sonra servis yapana kadar buzdolabında bekletin.
* Arzunuza göre ceviz içi ve tarçınla süsleyin.