• Merhaba Ziyaretçi.
    "Minimalist Fotoğraflar" konulu yarışmamız başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz. Sizi de yarışmada görmek istiyoruz...

Dekorasyon Hataları

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
Bazen evinize yakışan tonları, eşyaları ve halıları yanlış seçtiğiniz için evinizin daha modern görünmesini engelleyebiliyorsunuz. Artık evinizi dekore ederken hata yapmayın. İşte basit önerilerle dekorasyon hatalarını yok edin.

qf1qr.webp1. Küçük parça halılar: Parça halılar oda zemininin kenarlarından ortalama 30-38 cm. daha içeride olur. Bundan daha az alan kaplayan küçük halılar odada çok küçük ve anlamsı z kalabilir. Kanepe, koltuk ya da büfenin ön ayakları halının kenarına oturmalı. Böylece mobilyalar havada yüzüyormuş etkisi yaratmaz.

2. Mobilya alırken: Mobilya satın almadan önce odanın ölçülerini öğrenmeniz en sağlıklısı. Çoğu ev sahibi sadece formunu çok beğendiği için mobilya alıyor, ancak sonrasında yerleşim yaparken odaya çok büyük ya da küçük kaldığını fark ediyor. Hatta kapıdan sığmadığı durumlar da oluyor. Eğer odanı n planı elinizdeyse bunu referans alın ya da kendiniz ölçü alın.

3. Duvarda pastel renkler: Pastel renkler duvarda her zaman iyi durmaz. Eğer boyayacağınız mekan büyükse farklı renk geçişleri ve tonlamalarla derinlik kazandırabilirsiniz. Açık plan bir yaşam alanınız varsa ana rengi seçtikten sonra bir ya da iki ton koyu rengiyle alan geçişlerine imkan tanıyın.

4. Yatak başı olmalı mı?: Yatak başı odanın odak noktasını oluşturur. Ancak genellikle bu detay atlanıyor. Eğer bir yatak başınız yoksa bu duvara sanatsal tablolar ya da dekoratif objeler asarak odak noktası oluşturabilirsiniz. Ayrıca odayı daraltmayacaksa duvarı tamamen farklı bir renge boyayabilirsiniz.

5. Beğenmediğiniz aksesuarlar: Bazı aksesuarlar vardır ki bugün beğenseniz bile belki bir sonraki yıl modası geçer ve artık beğenmeyebilirsiniz. Bu nedenle, koleksiyonlarınız dışında, aksesuar ve dekoratif objeye gereğinden fazla yatırım yapmayın. Eğer hala evinizde sıkıldığınız aksesuarlar varsa bir an önce onlardan kurtulmanın yollarını bulun.

6. Fazla küçük obje mi var? Aksesuarları bir ya da iki yılda bir, moda olanlarıyla değiştirerek mobilyalarınızı, değişime gerek duymadan daha uzun zaman kullanabilirsiniz.

7. Tabloları yükseğe asmak: Tablonun alt kenarı kanepe ya da büfenin üst kenarından 20-25 cm. arasında olmalı. Koridor duvarlarında ise tablonun tam orta kısmından ilk basamak ya da zemin ortalama 168 cm. olmalı.

8. Kirişleri vurgulamak: Pek çoğumuz korniş, pervaz ve süpürgelik gibi yapı elemanlarını beyaza boyayarak görünmez kılarız. Ancak 0.5-8 cm. ya da daha inceyse duvarla aynı renge boyayabilirsiniz. Aksi halde duvar bitimlerinde göze hoş gelmeyen bir çizgi efekti yaratırsınız. Üstelik süpürgelik, duvar ve kornişleri tek renge boyayarak mekanı geniş göstermiş de olursunuz.

9. Fazla odak noktası varsa: Siz isteyin ya da istemeyin, her mekanda bir odak noktası vardır. TV bölümü, şömine ya da manzaraya bakan bir pencere... Özetle siz neyi seviyorsanız o aslında odak noktasıdır.

10. Hareket mi eksik? Bir oda her zaman taze çiçek ve bitkilerle canlanabilir. Ayrıca yapay bitki ve ağaçlar da kullanabilirsiniz. Ancak bu durumda mevsime göre bitki çeşitlerini yenileyerek görünümü canlı tutmalısınız. Eski moda ve renksiz çiçek düzenlemeleri mekanları yıpranmış ve eski moda gösterir.

11. Bir günde tamamlayın: Tüm bir odanın dekorasyon alışverişini bir günde tamamlamak kolay. Ayrıca her şey mağaza vitrinlerinde sergilendiği şekliyle çok uyumlu. Ancak kendi tarzınıza uygun ürünler bulmak için biraz daha zaman harcayarak, uyumu ve bütçenizi düşünmenizi öneriyoruz.

12. Farklı ahşap renkleri ve dokuları varsa: Bu uygulamada kural çok basit: Bir odada üç farklı doku ve renkten fazla ahşap kullanmayın. Zemin, mobilyalar ve dolaplar. Eğer birbirinden farklı mobilyalar kullanıyorsanız bir kaçının kendi içinde uyumlu durması na dikkat edin.

13. Ölçek hatası yaptınız: Çoğu kişi büyük bir kanepe satın aldığında koltuk ve halı orantısını sağlayamaz. Mobilya orantılarıyla oynamak bir sanattır. Koyu renk duvarlar, büyük çerçeveler ve desenli halı ile büyük bir vitrin küçük bir salonda kötü durmaz. Kanepenin yanlarında sehpa için yer varsa ölçüsü aykırı kaçmaz.

14. Eşyaları bir arada kullanmak: Birbirine uymayan pek çok şeyi bir arada kullanmanın en kolay yolu odanın yerleşiminden sonra aksesuarların yüzde 30'unu çıkartmaktı r. Böylece odada yeni tarz aksesuarlar için yer açılmış olur.

15. Yanlış renk tonu uyguladınız: Duvarlar için hangi rengi kullanacağınızı bilseniz de ton geçişlerine karar veremiyorsanız bunun en iyi yolu üstte açık ve altta koyu rengi uygulamaktır. Zemin genellikle koyu, duvarlar derinlikli tonlar ve tavan açık renk olmalı.

16. Mobilyaları odanın kenarlarına yerleştirmek: Biz hareketten yanayız, siz sıra sıra dizmekten. Oysa odanın üçte ikisini oturma ve üçte birini de okuma, çalışma köşesine ayırmak iyi fikir. Koltuk ve kanepenin arkası nı görmekten korkmayın, bu alanları görsel olarak böler.

17. Küçük bir avizeniz varsa: Kullanmanız gereken doğru avize ölçüsünü (inç cinsinden) bulmak için odanı n ayak ölçüsüyle genişliğini bulup, bu rakamı iki ile çarpın. Örneğin: odanız 12 ayak ölçüsündeyse kullanacağı nız avize çapı 24 inç olur. (12inç x 2=24)

18. Döşemelikleri uzun yıllar kullanın: Uzun yıllar kullanacağınız mobilyalarınız için doğru renkte döşemelik ve perdelik kumaşlar seçin. Lime yeşili gibi parlak renklerin modası çabuk geçer. Bunun yerine duvar rengiyle uyumlu tonlarla derinlik katarak mobilyaları daha uzun yıllar kullanabilirsiniz.

19. Yeni uzmanlık alanınız: Dekorasyon için bir dekoratör ya da iç mimar ile anlaşarak bütçenizi sarsmaktan kaçınabilirsiniz. Hele de son kararı aile ve arkadaşlarınıza danışarak alıyorsanız buna hiç gerek yok. Uzmanlar genellikle tarafsız bir plan ve proje sunarlar oysa dostlar her zaman sizi tanıyarak fikir önerir.

20. Ucuz perdelikler uygun mu? Pahalı perdelik kumaşlar ev sahipleri için öncelikli bir seçim değil genellikle. Özellikle son yıllarda artan hesaplı ve hazır perdeler ve uygun fiyatlı perde askılık sistemleri de işi kolaylaştırıyor. Ancak bu tarz uygulamalar, bekar ve öğrenci evleri için uygun gibi dursa da şık ve stil sahibi bir salon için özel dikim perdeleri her zaman tercih etmenizi öneririz.
 
evi eşya ile doldurup sonrada onlara hamallık etmekten nefret ediyorum. bir evim olsun içine eşya koymıcam iki minder bir kaç ufak tefek eşya yeterde artar bile..
 
Bir odanın her yerinde küçüklü büyüklü bir çok eşyanın bulunması göz yormaktan başka hiç bir işe yaramıyo bence:) bir evim olduğunda 1 odasını tamamen bembeyaz düşeyip yeşil bir kaç aksesuarla renklendircem :)
 
Geri
Top