Kaktüsgillerden olan ve hint inciri veya dikenli incir olarak da bilinen babutsa büyükçe yumurta şeklinde turuncu renkli ve tatlı bir meyvedir. Dışı çok dikenlidir toplanırken dikkat edilmesi gerekir. Özellikle Mesarya bölgesinde, yabani ve doğal yaşamın bir ürünü olarak kendiliğinden yetişen babutsa, Akdeniz ikliminin tipik dokusunun da bir parçası aynı zamanda anavatanının Güney Afrika olduğu düşünülen babutsa, daha çok kıraç alanlarda, kurak ve kireçli topraklarda değişiyor.
Son yıllarda özellikle İtalya’da yapılan çalışmalar, babutsa’nın C vitamini ve “betalain” adlı renk pigmentleri sayesinde çok yüksek oranda antioksidan etki gösterdiği tespit edilmiş. “betanin” ve “indicazanthin” adlı renk pigmentlerinin de bu yüksek anti oksidan etkinin sağlanmasında rol oynadığı düşünülüyor. Genelde soğuk olarak tüketilen babutsa, C vitamini bakımından zengin içeriğiyle vücut direncini artırma ve zindeliğin kazanılması için birebir. Babutsa’nın çekirdekleriyle birlikte tüketilmesi, tokluk hissi oluşturmada ve kilo kontrolünü sağlamada yardımcı oluyor. Nem oranının yüksek olması ve suyu uzun süre bünyesinde tutması gibi özellikleri nedeniyle babutsa yaprakları bitkisel kozmetik alanında kırışıklara karşı üretilen kremlerde kullanılıyor.
Babutsa’nın sindirim sistemi rahatsızlıklarında ilaç kadar etkilidir. Kaktüs meyvelerini “doğanın mükemmel gıdaları” olarak tanımlayan araştırmacılar, babutsa’nın birçok hastalıklara karşı bağışıklık sistemini güçlendiren fitokimyasallar bakımından da zengin olduğunu vurguluyor.Bu güzel meyveyi içinizi ferahlatmak için zamanın az kaldığı bu dönemde doğal olarak veya komposto içinde tüketip, sorbeler ve reçellerde kullanabilirsiniz.
Son yıllarda özellikle İtalya’da yapılan çalışmalar, babutsa’nın C vitamini ve “betalain” adlı renk pigmentleri sayesinde çok yüksek oranda antioksidan etki gösterdiği tespit edilmiş. “betanin” ve “indicazanthin” adlı renk pigmentlerinin de bu yüksek anti oksidan etkinin sağlanmasında rol oynadığı düşünülüyor. Genelde soğuk olarak tüketilen babutsa, C vitamini bakımından zengin içeriğiyle vücut direncini artırma ve zindeliğin kazanılması için birebir. Babutsa’nın çekirdekleriyle birlikte tüketilmesi, tokluk hissi oluşturmada ve kilo kontrolünü sağlamada yardımcı oluyor. Nem oranının yüksek olması ve suyu uzun süre bünyesinde tutması gibi özellikleri nedeniyle babutsa yaprakları bitkisel kozmetik alanında kırışıklara karşı üretilen kremlerde kullanılıyor.
Babutsa’nın sindirim sistemi rahatsızlıklarında ilaç kadar etkilidir. Kaktüs meyvelerini “doğanın mükemmel gıdaları” olarak tanımlayan araştırmacılar, babutsa’nın birçok hastalıklara karşı bağışıklık sistemini güçlendiren fitokimyasallar bakımından da zengin olduğunu vurguluyor.Bu güzel meyveyi içinizi ferahlatmak için zamanın az kaldığı bu dönemde doğal olarak veya komposto içinde tüketip, sorbeler ve reçellerde kullanabilirsiniz.