Balkan Göçmeni arkadaşlar varsa eminim bu tarifi görünce bir ah edeceklerdir. Ya da bir gülümseme belirecektir yüzlerinde. @_nehir_
Balkanlarda sıkça yapılan bir çörektir. Peynirlisi, kıymalısı, patatesliside yapılabilir. Ama sade bile olsa oldukça lezzetlidir. Çünkü mayalı bir hamurdan yapılır. Balkanlar denince; arnavutluk bosna hersek bulgaristan yunanistan kosova makedonya gibi yerler, aklımıza gelmektedir tabii.
Efendim bizim de yok mu tariflerimiz, sizin poğaçanız varsa bizim dızmanamız var, sizin açmanız varsa bizim de kiflamız var. Sizin kurabiyeleriniz varsa bizimde zakuskamız var. Nelerimiz var nelerimiz.
Malzemeler
1 su bardağı ılıktan sıcak su
1 su bardağı ılık süt
yarım su bardağından biraz az sıvıyağ
1 yumurtanın akı (sarısı üzerine)
1 paketten biraz az yaşmaya veya 1 yemek kaşığı kuru maya
1 yemek kaşığı silme toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
yaklaşık 4-5 su bardağı veya aldığı kadar un (ele hafif yapışan yumuşak bir hamur)
Sosu için
1 yumurta +1 sarısı
1/3 (bardağın 3te biri) kadar sıvıyağ
4 yemek kaşığı yoğurt veya 2 yemek kaşığı yoğurt + 1/3 su bardağı (yarım bardaktan 1 parmak eksik) süt
Yapılışını bu videodan izleyebilirsiniz.
Balkanlar demişken, şuracığa bir balkan müziği iliştirmek istiyorum.
Umarım "DIZMANA" yapmaya devam ediyorsunuzdur.