TERFİ ALMAYINCA DUDAKLARINI DİKTİ: Meksika'da devlete ait bir su şirketinde çalışan işçi, 5 yıldan beri terfi ettirilmemesini protesto etmek amacıyla ağzını dikti. Su şirketinin Veracruz kentindeki merkezinin önüne gelen Jose Alberto Celis adlı işçi, dudaklarına iğne iplikle 5 dikiş attı. Celis, protesto eylemi nedeniyle bina önüne gelen gazetecilere, terfi ettirilmemesi nedeniyle birçok devlet kurumuna yaptığı başvurularda sadece yerine getirilmemiş vaatler aldığını belirten yazılı açıklama dağıttı.
ÖLÜMLE YAŞAM ARASINDA: İkizlerini kurtarmak için kendi hayatını riske atan bir kadın. İngiltere'de Liverpool kentinde yaşayan kanser hastası Rachel Crossland, reddettiği kemoterapiye rağmen hem ikizlerini doğurdu hem de hızla iyileşti. İngiltere'de yaşayan 29 yaşındaki Rachel Crossland isimli hamile bir kadın, ölümle yaşam arasında gidip gelmesine rağmen zor bir tercih yaptı. Kanser tedavisi gören Rachel, hem ikizlerini doğurdu hem de doğumdan sonra tedaviye cevap verdi.
BALIĞA BAK, TIPKI İNSAN! Balıklar dünyasında, insanoğlunun ilk defa karşılaştığı yeni bir tür! İNSAN YÜZLÜ HAYVANLAR Yüzünün tam önündeki iri siyah gözleriyle, diğer balıkların aksine, hık demiş insanın burnundan düşmüş! Deniz canlılarının arasına daha önce görülenler bir yana, hiç de tanıdık olmayan bir balık daha; insan yüzlü balık! Şimdilik bir ismi yok ama uzun süre daha bu isimle anılacak gibi görünüyor. Güney Kore'de keşfedilen bu balık, ağzı ve burnuyla tıpatıp bir insanı andırıyor.
DÜZ GÖSTEREN AYNA: İngiliz matematik uzmanı, objeleri ters değil de doğru yansıtan ilk aynayı tasarladı. 42 yaşındaki matematik uzmanı olan Andrew Hick, ayna yüzeyine bilgisayar algoritmalarını kullanarak ışığı sektiren kavisli eğriler yerleştirdi. Böylece klasik aynalardaki gibi ışık ayna yüzeyinden göze doğrudan değil, yüzeydeki kavislerden kırılarak yansıdı.Bu da aynanın yansıttığı kişi veya nesnelerin tersinden değil düz haliyle görünmelerini sağladı.
İŞTE 'PEMBE' YUNUS: Dünyanın ilk pembe yunusu, ABD'nin Lousiana kentindeki Inland Gölü'nde, görüntülendi. Yunusu ilk gören Kaptan Erik Rue, "Bir anda suyun yüzeyinde açık renk bir şey gördüm. Hareket ettiğini fark ettim. Bunun pembe renkte bir yunus olduğunu anladığım zaman nasıl heyecanlandığımı anlatamam. Daha önce buna benzer bir şey görmemiştim.