Anavatanı Endonezya olan misk kedisinin, yedikten sonra dışkıladığı kahve çekirdeklerinden üretilen dünyanın en pahalı kahvesi, yaklaşık 350 euoraya satılıyor.
Bir tür misk kedisi olan Paradoxurus'ların dışkısından ayıklanan kahve çekirdekleri işlenip, kurutulduktan sonra, fincanı yaklaşık 30 eurodan meraklısına sunuluyor.
Özellikle Bali Adası'nda bahçelerde kurulan restoranlara akın eden turistler, doğal ortamında dünyanın en pahalı kahvesini tadıyor.
Ukraynalı turist Gallina Kasionava, kahvenin yapılışını ilk duyduğunda çok iğrenç geldiğini belirtirken, "İlk denememde adı değişik gelmişti. Bir daha içmem sanıyordum. Ancak ikinci içişimde çikolata tadı aldım. Tadı gerçekten diğer kahvelerden çok daha farklı" dedi.
Luwak Kahve'sinin özel olduğunu söyleyen restoran sahibi Ketut Gogong Pramana ise "Luwak Kahvesi dünyanın en pahalı kahvesi. Dünyada çok az üretilen bir kahve. Bali Adası'na gelen birçok turist restoranlarımıza gelerek bu kahveyi deniyor. Kahvenin üretim şeklini de izleme fırsatı buluyor " diye konuştu.
Yapılan araştırmalarda, Paradoxurusların dışkısında bulunan kahve çekirdeklerinde, diğer kahve çekirdeklerine göre daha az bakteri olduğu belirtiliyor.
Bir tür misk kedisi olan Paradoxurus'ların dışkısından ayıklanan kahve çekirdekleri işlenip, kurutulduktan sonra, fincanı yaklaşık 30 eurodan meraklısına sunuluyor.
Özellikle Bali Adası'nda bahçelerde kurulan restoranlara akın eden turistler, doğal ortamında dünyanın en pahalı kahvesini tadıyor.
Ukraynalı turist Gallina Kasionava, kahvenin yapılışını ilk duyduğunda çok iğrenç geldiğini belirtirken, "İlk denememde adı değişik gelmişti. Bir daha içmem sanıyordum. Ancak ikinci içişimde çikolata tadı aldım. Tadı gerçekten diğer kahvelerden çok daha farklı" dedi.
Luwak Kahve'sinin özel olduğunu söyleyen restoran sahibi Ketut Gogong Pramana ise "Luwak Kahvesi dünyanın en pahalı kahvesi. Dünyada çok az üretilen bir kahve. Bali Adası'na gelen birçok turist restoranlarımıza gelerek bu kahveyi deniyor. Kahvenin üretim şeklini de izleme fırsatı buluyor " diye konuştu.
Yapılan araştırmalarda, Paradoxurusların dışkısında bulunan kahve çekirdeklerinde, diğer kahve çekirdeklerine göre daha az bakteri olduğu belirtiliyor.