Düşsel Avuntular - Güzel Sözler

• Konuyu açan Konuyu açan DamLA
  • Açılış tarihi Açılış tarihi

DamLA

Katılımcı
Hep denir ya 'Ben arkandayım, sırtın yere gelmez' diye.. Ben almayayım, Yüzüm yere geleceğine, sırtım yere gelsin..
(Sunay AKIN)

Aslında insanlar, bazen suçlu olduklarını kabullendikleri için değil, sadece karşıdaki sussun diye özür dilerler.
(Pauolo COELHO)

Aşk bir oyun değildir elbet; ama iki kişiyle oynanır nasılsa. Kuralı ise basit: İyi olan her zaman kaybeder aslında..
(Sunay AKIN)

Sen konuşmaya tenezzül etmezsin suskun sanırlar, ve umursamaz. Bilmezler ki, bi konuşacak olsan yüzüne bakacak yüzleri kalmaz
(Cengiz AYTMATOV)

Belki o herşeye değecek kadar değerli senin için; ama unutma ki, Sen de onun için kendini yıpratacak kadar değersiz değilsin..
(Cemal SÜREYA)

Hayatın kuralı bu: Ya yanlış zamanlarda doğru insanları karşına çıkarır, Ya da yanlış insanla; zamanını harcatır.
(SENECA)

2poea1z.webpYemek koyulurken, "bu kadar yeter" dedikten sonra mutlaka bir kaşık daha yemek koyan kişiye 'anne' denir. Ve o herşeye değerdir.
(Oğuz ATAY)

Tam unuttuğunu sanırsın, Karşına çıkar tebessüm eder ve yine bağlar seni kendine.. Yine inanırsın yalan olduğunu bilsen bile.
(Cemal SÜREYA)

Hiç kimseye değerinden fazla değer verme. Çünkü ya onu kaybedersin, yada kendini mahvedersin..
(ÇEHOV)

Bilinmedik bir hüzün var içimde, Bir gariplik. Anladım ki, ya ben fazlayım bu şehirde, ya da biri eksik..
(Can YÜCEL)

Uyku probleminiz varsa; Bir sevgili bulun, o sizi ayakta uyutsun.
(MARQUEZ)

Yalnızlık, hayatınızda kimsenin olmaması değil, Yalnız hissetmenizi sağlayan kişiyle yaşamak zorunda kalmanızdır..
(Paul AUSTER)

Kadınlar sözleriyle değil, gözleriyle konuşur aslında. Bu yüzden onları anlamak için dinlemek yetmez, izlemek gerek yalnızca.
(DOSTOYEVSKY)

Asla bir salakla tartışmayın. Çünkü dışarıdan bakanlar, hanginizin salak olduğunu anlayamayabilir.
(DYLAN)

Her gece üstünü açma üşütürsün diyeceğine, Bir kere 'kalbini açma üzülürsün'.. deseydin ya anne.
(Cemal SÜREYA)

‘Ben’ kattım sana biraz, öyle sevdim seni. Çünkü sen de bensiz; O kadar güzel değilsin hani.
[Ceyhun Yılmaz]

Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur. Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür.
[Hegel]

Kim bilir; masalınızın kahramanı, başka bir hikayenin figüranı olmaya gitmiştir belki de. Değer mi gitmesine, gitmezdi değmese
[Nazım Hikmet]

Dinde zorlama yoktur, herkes özgürdür elbette. İsteyen dünyada pişer, isteyen ahirette !
[N.F.K]

Sen verdikçe dost görünen çok olur. Bir de sen iste gör; Hepsi birden yok olur.
[Mevlana Rumi]

Düzenleyen yönetici:
Hiç sevmediği halde neden hep değerli olur bırakıp giden, Ve neden hiç düşünmeden teslim olur kαlbin; O seni sevmemişken..
[pablo neruda]

Aslında annem seni anlatır dururmuş çocukluğumda, Meğer her masala seni anlatarak başlarmış. 'Bir varmış, Bir yokmuş'..
[Cemal Süreya]

Çok yükseğe çıkamam bende yükseklik korkusu var. Ve kimseyi yarı yolda bırakamam bende 'alçaklık korkusu' var.
[Oğuz Atay]

Aşk gülmekten çok ağlamayı, yaşamaktan çok ölmeyi ister. 'Ve aşk öyle haindir ki, nerede imkansız varsa gider onu sever'..
[Özdemir Asaf]

Ortak yönümüz çoktu bizim, Birbirimiz için yaratılmıştık sanki. Aynıydı düşüncelerimiz: "Ben seni düşünürdüm, Sen kendini".
[Sunay Akın]

Seninle karşılaşmam hayatımın en büyük hatasıydı. Ve sırf seninle diğer tarafta karşılaşmamak için; helal ediyorum hakkımı.
[Yılmaz Erdoğan]

Kadınla şeytanın işbirliği onbin yıl önce adem'in elma yemesiyle başladı, Günümüz erkeklerinin ayva yemesiyle devam ediyor.
[Can Dündar]

Gözleri sürekli gözlerindeyse sana olan merakındandır; ama gözlerini senden kaçırıyorsa, o gözlerde sana ait birşeyler vardır.
[Dostoyevsky]

Boş boş seviyorum demekle olmaz; Göstereceksin sevdiğini, hissettireceksin.. yapamıyor musun ! O zaman yoldan çekileceksin..
[Can Yücel]

Annesinden dayak yediği halde, yine 'Anne' diye ağlayan bir çocuktur aşk.
[Cemal Süreya]

Hayat bir sınavsa eğer hiç uğraşma, adını yaz ve çık. Belki sınıfta kalırsın; ama adının altında bembeyaz bi sayfa bırakırsın.
[Aziz Nesin]

"Hayatımda biri yok, Birinde hayatım var" diyebilmektir aşk.
[Can Dündar]

Aşk gülmekten çok ağlamayı, yaşamaktan çok ölmeyi ister. 'Ve aşk öyle haindir ki, nerede imkansız varsa gider onu sever'..
[Özdemir Asaf]
Hiç sevmediği halde neden hep değerli olur bırakıp giden, Ve neden hiç düşünmeden teslim olur kαlbin; O seni sevmemişken..
[pablo neruda]
ikiside güzel bana göre:D

İmkansızlık değil mi aşkı aşk yapan. Dengesizlik değil mi ilişkideki aşkı aşk yapan. Karşılıklı olduğunda adı aşk olmaktan çıkar. Duygularınızın mantığınızı ezmesine izin verdiğiniz anda aşıksınız demektir.

Ben aşka karşıyım :)

hehehe cümlenin sonu güzel ben aşka karşıyım..çünkü sen mantığını öne sürüyorsun aşkta mantık yer almaz zaten :)

Mantıksızlık değil mi aşk acısı çekmelerin nedeni :D Öğrenilebilir bir durum bu :)

Tekrarlıyorum aşka karşıyım :P

Ne kadar özel olduğunu bilirim :) Nasıl yaşandığını, neden yaşandığını da bilimsel gözle incelemişliğim vardır :D Bir tuzaktan ibaret aşk ve bu tuzağa düşmemek elinizde, kafanızın içinde :P

Geri