~meLek~
GalataSaray'ım
Artan eklem ağrılarınızı durdurmanın çaresi bu çayla mümkün!
Havaların soğuması eklem ağrılarını da artırıyor. Siz de bu ağrılarınızdan şikayetçiyseniz Beslenme ve Diyet Uzmanı Ferin Batman'ın verdiği çay tarifi tam size göre! İşte ağrılarınızı azaltacak zencefil zerdeçal ve kuşburnu gibi şifalı bitkileri içeren bu çayın tarifi...
Öncelikle çayın içindeki bitkilerin görevlerini sıralayalım;
Zencefil ve zerdeçalı son yıllarda daha fazla duymaya başladık. Bu iki bitki içerdikleri fitokimyasallar sayesinde vücuttaki inflamasyonu ve ödemi dağıtarak bağışıklık sistemini güçlendiriyor kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlıyor.
Hünnap Afrika'da yetişen bir meyve. İçerdiği musilaj ve tanin sayesinde ödem atmaya ve sindirim sistemini düzenlemeye yarıyor. Ödem çözücü etkisinden dolayı tansiyon hastalarına da öneriliyor. Ancak bu meyvenin tüketildiği miktar önemli ve kalori de içerdiği unutulmamalı. Hünnaptan günde 4-5 adet yiyebilir ya da çayınızda kullanabilirsiniz.
Tarçın ve karanfil ise doğanın bize sunduğu iki mucize. Kan şekeri dengesini sağlayarak bağışıklık sistemini korurlar.
Malzemeler
Zencefil (Kök 2 parça)
Zerdeçal (Kök 1 parça)
3-4 adet hünnap
3-4 adet kuşburnu
Yarım çubuk tarçın
1-2 adet karanfil
Hazırlanışı
Kaynamış sıcak suya tüm malzemeyi atıp 2-3 dakika daha kaynatın.