Eklem Ağrısı İçin 5 Doğal İltihap Sökücü

  • Konuyu açan Konuyu açan Enda
  • Açılış tarihi Açılış tarihi

Enda

Neylersin!!!
V.I.P
Eklem Ağrısı İçin 5 Doğal İltihap Sökücü

1-joints.webp
Zerdeçal ,iltihap söktürücü ve ağrı azaltıcı özelliklere sahiptir, bu sebeple reçetesiz satılan ilaçları almaktansa eklem ağrısını hafifletmek için sağlıklı bir seçenektir.

Diz ekleminin aşınma ve yırtılmasından kaynaklanan iltihap veya el ayak parmaklarının ağrıması sık görülen rahatsızlıklardır ve genelde ilaçla geçmeleri beklenir.

Ancak sizi etkili şekilde eklem ağrısından da kurtaracak doğal iltihap sökücülerin olduğunu biliyor muydunuz? Tabii ki öncelikle doktorunuzun reçetesini kullanmalısınız, ancak evdeyseniz ve klasik başka bir reçetesiz ilaç alma ihtiyacı duyuyorsanız, öncelikle bu doğal iltihap sökücülerden birini denemelisiniz. Ne kadar rahatlayacağınıza inanamayacaksınız!

1. Biberiye

Biberiye Akdeniz diyetinden sıklıkla kullanılan aromatik ve tıbbi bir ottur. Birçok yemeğe farklı tadını katar ve aynı zamanda sayısız doğal tedavide de kullanılır. Biberiyenin ayrıca doğal bir ağrı kesici görevi gördüğünü de biliyor muydunuz? Bu sayede her türlü eklem ağrısı için birebirdir.
Ağrı kesici faydaları urolik asit içeriğinden gelmektedir. Böylelikle hiçbir olumsuz yan etki yapmadan el ve diz eklemlerinin kıkırdağının içinde veya etrafında meydana gelen iltihaplarla mükemmel şekilde mücadele eder. Şimdi de biberiyeyi nasıl kullanabileceğinize bakalım:

Malzemeler

200 gram biberiye
2 bardak su (400 ml)

Hazırlanışı

Tek yapmanız gereken çaydır. Suyu kaynatın ve biberiye dallarını ekleyin. Oda sıcaklığına gelene kadar 20 dakika boyunca bekletin. Bu çaydan günde iki bardak içebilirsiniz.

2. Atkuyruğu otu


Atkuyruğu otunu aktarlardan satın alabilirsiniz. Atkuyruğu otunun en iyi özelliği en iyi doğal iltihap sökücülerden biri olmasının yanı sıra aynı zamanda temel vitamin ve mineral deposu olmasıdır. Peki nasıl kullanmalısınız? Basit bir çay olarak, günde iki defa. İşte bu kadar kolay!

3. Zerdeçal

Bu blogda zerdeçaldan çokça bahsediyoruz. Bu ot baharatının anavatanı Asya olup belli yemeklere kendine has bir koku verir, ama aynı zamanda eklem ağrılarına da son derece iyi gelir. Ağrı hissettiğinizde eliniz ilaca gitmeden zerdeçal denemeyi unutmayın.

İltihap sökücü, ağrı dindirici ve antioksidan özellikleri sayesinde, zerdeçal yaralı dokuların onarımına ve toksinlerin atılmasına yardımcı olurken vücuttaki her türlü iltihapla da savaşır. Zerdeçaldan faydalanmak için, aşağıdaki tarifi kullanarak kendinize güzel bir çay yapabilirsiniz.

Malzemeler

1 yemek kaşığı öğütülmüş zerdeçal (20 gram)
3 bardak su (750 ml)
3 yemek kaşığı bal (60 gram)
Hazırlanışı

Suyu kaynatarak başlayın. Bir yemek kaşığı zencefil ekleyin. Suyun hemen sarı hoş bir renk aldığını göreceksiniz. Altını kapatmadan 10 dakika daha kaynatın.


Sıvıyı süzün ve çayınızı tatlılaştırmak için üç yemek kaşığı bal ekleyin. Bu çayı eklem ağrılarınız ve iltihap için gün boyunca içebilirsiniz. Çok kolay!

4. Zencefil

Büyük ihtimalle zencefili bu listede bekliyorsunuz. Bu tıbbı ot en iyi iltihap sökücülerden bir tanesi olup, eklem ağrısının tedavisine son derece uygundur.

Eklemlerinizin ağrımaya başladığını hisseder hissetmez, aşağıdaki tedaviyi hazırlamanız yeterli.

Malzemeler

200 gram rendelenmiş zencefil kökü
2 bardak su (400 ml)
2 yemek kaşığı bal
Hazırlanışı

Önceki tariflerde olduğu gibi, bu otla da bir çay yapacağız. Bu sefer, su kaynadığında, zencefili ekleyin ve 20 dakika boyunca yavaş yavaş kaynatın. Ardından, çayınızı süzmeden önce 10 dakika daha bekletin.

Şimdi 2 yemek kaşığı bal ekleyin. Gördüğünüz gibi bal kendi doğal özellikleri ve eklem ağrısının giderilmesinde oynadığı rol sayesinde bu tip doğal tedavilerin vazgeçilmez malzemesi. Gün içinde bu çaydan iki bardak içmeyi unutmayın. Sizi rahatlatacak ve ağrılarınızı hafifletecektir.


5. Keten tohumu

Keten tohumu özel gıda mağazalarında veya aktarlarda bulunmaktadır. Oldukça uygun fiyatlı olup doğal iltihap sökücü işlevi görmektedir, ama eklem ağrılarına neden iyi geldiğini biliyor muydunuz?

Doğal Omega-3 yağ asidi kaynağıdır. Bu vücudun bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur ve eklemlerde meydana gelen her türlü enfeksiyonla savaşılmasına yardımcı olur. Hayvansal yağlardan alınan Omega-3ler tam tersi etki (daha fazla iltihap) yaptıklarından, bu ihtiyacınızı bitkisel kaynaklarından karşılamanız önerilir
Keten tohumunu nasıl tüketmelisiniz? Her gün iki yemek kaşığı kadar (40gr) alacaksınız. Doğrudan yiyebilir ya da salatalarınıza ekleyebilirsiniz ancak hiçbir zaman keten tohumunu aşırı pişirmemelisiniz, aksi takdirde çok miktarda Omega-3 kaybına uğrarlar ve yanlış şekilde sindirilebilirler. Unutmayın: keten tohumunu her gün çiğ olarak tüketin. Vücudunuz ekstra vitamin alımına alışacak ve eklemlerinizdeki iltihap hafifleyecek.

Sağlığa Bir Adım
 
Son düzenleme:
Geri
Top