• Merhaba Ziyaretçi.
    "Minimalist Fotoğraflar" konulu yarışmamız başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz. Sizi de yarışmada görmek istiyoruz...

EKLER İÇİN MALZEMELER

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
25 gr tereyag
1 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı un
3 tane yumurta

YAPILIŞI​

ekler.webp

Tereyağ bir kaba konur ocağın altı yakılır Tereyağ erimeye başlayınca sıcak su eklenir tuz ve şeker ilave edilir un eklenir orta dereceli ateste 3-4 dk devamlı karıştırarak pişirilir Pişen hamur 15 dk soğumaya bırakılır (tamamen soğutmayın) Mikserin yüksek devrinde yumurtalar teker teker eklenerek karıştırılır spatula ile hamur toparlanır ve sıkma torbasına konur Altına yagli kagit serilmiş fırın tepsisine hamur belli aralıklarla sıkılır Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üzeri kızarincaya kadar pişirilir

İÇ KREMASI​

1 çay bardağı toz şeker
1 tane yumurta
2 yemek kaşığı un tepeleme
1,5 yemek kaşığı mısır nişastası
3 su bardağı süt
50 gr tereyağı
1 pk vanilya

YAPILIŞI​

Tereyağ ve vanilya hariç bütün malzemeler bir kaba konur iyice karistirilir ve ocağın altı yakılır muhallebi kıvamında pişirilir Pişen kremanın içerisine vanilya ve tereyag eklenir karıştırılır ocağın altı kapatılır kremanın üzerine değecek şekilde streçlenir soğumaya bırakılır krema sıkma torbasına konur ve pişen eklerin içine sıkılır

ÜZERİ İÇİN​

100 gr sütlü çikolata
100 gr bitter çikolata
Çikolatalar benmari usulu eritilir ve eklerin uzerine sürülür

Not
Hamura yumurta eklerken mikser bozuluyor çünkü hamur çok katı oluyor ben hamura yumurtayı elimle yogurarak tek tek yediriyorum tereyağ katamazsanız hamuru yaparken sıvı yag katın ben sıvı yagla yapıyorum çok güzel oluyor birde pişerken fırının kapagını açmayın hamurlar sönüyor içine koydugunuz kremaya tereyağ koymasanızda oluyor sıkma torbası yoksa buzdolabı poşetinin ucu kesilip sıkılabiliyor
 
Geri
Top