Malzemeler:
Tart için
Tart için
- 1,5 ekmek (Halk ekmek klasik)
- 180 gr tereyağ
- 5,5 yemek kaşığı şeker
- 2 çay kaşığı tarçın
Elma Püresi için
- 2 çay kaşığı tarçın
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 kg elma
- 1/2 su bardağı su
- 3-4 adet karanfil
Kreması için
- 3 su bardağı süt
- 2 adet doldu kreması ( Dr Oetker Vanilya aromalı)
Yapılışı
Elmaların kabukları soyulup, çekirdekleri çıkartılır ve küçük küçük doğranır. Bir tencereye yarım bardak su koyulur, elmalar ilave edilir. Üzerine 2 çay kaşığı tarçın, 2 kaşık şeker ve 3-4 adet karanfil eklenerek iyice pişirilir. İyice yumuşayan elmaların içinden karanfiller çıkartılarak blendırdan geçirilir. Soğumaya bırakılır.
Ekmekler rondodan geçirilir. Bir tencerede terayağ eritilir, 4 yemek kaşığı şeker ve 2 çay kaşığı tarçın ilave edilir. Rondodan geçirilen ekmekler ilave edilir ve altın sarısı bir renk alana kadar kavrulur.
Cam bir kasede 3 bardak süt ile 2 paket dolgu kreması iyice çırpılır, krema haline getirilir.
Kelepçeli bir kalıbın altına yağlı kağıt koyulur. Üzerine kavrulan ekmeklerin 3/1 i koyulur. Üzerine dolgu kremasının yarısı dökülür. Üzerine elme püresinin yarısı dökülür. Üzerine kalan kavrulan ekmeklerin yarısı konur. Önce krema, sonra kalan elma püresi konur ve en üste kalan kavrulmuş ekmekler konur. Kalıbın üzeri aliminyum folyo ile kapatılır. 180 derece fırında 30 dk pişirilir. Fırından çıkarılan turta iyice soğuduktan sonra buzdolabında 4-5 saat donması için bekletilir. Servise hazırdır.
Afiyet olsun....