Malzemeler:
3 orta boy elma
1 su bardağı şeker
]3-4 yaprak nar çiçeği kurusu (hibiscusu marketlerde ya da aktarlarda bulabilirsiniz)
1 su bardağı su
1 çay kaşığı limon suyu
Yağlı kağıt
Elma sayısınca çubuk
Nasıl Yapılır?
1. Kaynamış bir bardak suya nar çiçeklerini atın ve demleyin. (ne kadar bekletirseniz o kadar koyu renkli olur)
2. Demlenip soğuduktan sonra 1 su bardağı şekerle tencereye koyup kaynatın.
3. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyin.
4. 10-15 dakika daha kaynatın. (Kıvama geldiğini anlamak için yağlı kağıda damlatın, cam gibi olursa oldu demektir)
5. Kıvama geldiğinde çubuğa sapladığınız elmaları karışıma bulayın.
6. Yağlı kağıda elmaları dik şekilde koyun.
Donduğunda servise hazırdır.
3 orta boy elma
1 su bardağı şeker
]3-4 yaprak nar çiçeği kurusu (hibiscusu marketlerde ya da aktarlarda bulabilirsiniz)
1 su bardağı su
1 çay kaşığı limon suyu
Yağlı kağıt
Elma sayısınca çubuk
Nasıl Yapılır?
1. Kaynamış bir bardak suya nar çiçeklerini atın ve demleyin. (ne kadar bekletirseniz o kadar koyu renkli olur)
2. Demlenip soğuduktan sonra 1 su bardağı şekerle tencereye koyup kaynatın.
3. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyin.
4. 10-15 dakika daha kaynatın. (Kıvama geldiğini anlamak için yağlı kağıda damlatın, cam gibi olursa oldu demektir)
5. Kıvama geldiğinde çubuğa sapladığınız elmaları karışıma bulayın.
6. Yağlı kağıda elmaları dik şekilde koyun.
Donduğunda servise hazırdır.