Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Merhaba
Ziyaretçi
.
"Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya
BURADAN
ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Sofra Düzeni ve Servis
Et Yerken Dikkat Edilecek Sofra ve Görgü Kuralları
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="ZeyNoO" data-source="post: 340361" data-attributes="member: 10904"><p><strong><em>Etler çatal, bıçak yardımıyla yenir. Daha evvelden masaya donmuş olan çatal ve bıçaklar et içindir. </em></strong></p><p><strong><em>Yalnız başına çatal ve bıçak kullanılmaz. Çatal sol ele bıçakta sağ ele alınarak kullanılır. </em></strong></p><p><strong><em>Eti keserken kendinize en yakın olan parçaya çatalınızı iyice batırmız, sonra bıçakla kesip, çatalla sol elinizi ağzınıza götürüp yiyin. Bıçak katiyen ağza götürülmez Bıçakla bütün parçalar kesilip tabakta bırakılmaz. Ancak yenilecek miktar kadar kesip yemek lâzımdır. </em></strong></p><p><strong><em>Sofrada kemik kafiyen emilmemeli ve ele alıp yenmemelidir. </em></strong></p><p><strong><em>Ağıza kemik geldiğinde çatala alıp tabağa sessizce ve etrafa hissettirmeden koymalıdır. Sulu et yemekleri yalnızca çatalla yenebilir. Et büyükse yine bıçak ve çatalla yenilmelidir. Büyük ziyafetlerde suya ekmek batırılmamalıdır. </em></strong></p><p><strong><em>Eğer mutlaka suya ekmek batırmak istiyorsanız elinizle değil ekmek parçasını çatalın ucuna yerleştirip suya batırılmalıdır. Bunu yaparkende tabağı kaldırmak, eğmek doğru değildir.</em></strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ZeyNoO, post: 340361, member: 10904"] [B][I]Etler çatal, bıçak yardımıyla yenir. Daha evvelden masaya donmuş olan çatal ve bıçaklar et içindir. Yalnız başına çatal ve bıçak kullanılmaz. Çatal sol ele bıçakta sağ ele alınarak kullanılır. Eti keserken kendinize en yakın olan parçaya çatalınızı iyice batırmız, sonra bıçakla kesip, çatalla sol elinizi ağzınıza götürüp yiyin. Bıçak katiyen ağza götürülmez Bıçakla bütün parçalar kesilip tabakta bırakılmaz. Ancak yenilecek miktar kadar kesip yemek lâzımdır. Sofrada kemik kafiyen emilmemeli ve ele alıp yenmemelidir. Ağıza kemik geldiğinde çatala alıp tabağa sessizce ve etrafa hissettirmeden koymalıdır. Sulu et yemekleri yalnızca çatalla yenebilir. Et büyükse yine bıçak ve çatalla yenilmelidir. Büyük ziyafetlerde suya ekmek batırılmamalıdır. Eğer mutlaka suya ekmek batırmak istiyorsanız elinizle değil ekmek parçasını çatalın ucuna yerleştirip suya batırılmalıdır. Bunu yaparkende tabağı kaldırmak, eğmek doğru değildir.[/I][/B] [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
En iyi yönetim şekli?
Cevapla
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Sofra Düzeni ve Servis
Et Yerken Dikkat Edilecek Sofra ve Görgü Kuralları
Top