MALZEME
YAPILIŞI
Şeftaliler, yıkanır kabukları ve çekirdekleri çıkarılır. Derin bir tencereye rastgele doğranır. Üzerine su eklenerek , şeftaliler yumuşayana kadar kaynatılır. Yumuşayan şeftaliler blenderdan geçirilerek püre haline getirilir. Üzerine şeker eklenerek 10 dk daha kaynatılır ve önceden kaynatılarak strelize edilmiş kavanozlara pay edilir. Kavanozların ağzı sıkıca kapatılarak ters çevrilir ve böylece soğutulur. Soğuyan kavanozlar serin ve kuru bir ortamda muhafaza edilir.
Kullanılmak istendiğinde meyve suyuna bir miktar su ve buz konularak servis yapılır.
- 3kg şeftali
- 2,5 lt su
- 400 gr şeker
YAPILIŞI
Şeftaliler, yıkanır kabukları ve çekirdekleri çıkarılır. Derin bir tencereye rastgele doğranır. Üzerine su eklenerek , şeftaliler yumuşayana kadar kaynatılır. Yumuşayan şeftaliler blenderdan geçirilerek püre haline getirilir. Üzerine şeker eklenerek 10 dk daha kaynatılır ve önceden kaynatılarak strelize edilmiş kavanozlara pay edilir. Kavanozların ağzı sıkıca kapatılarak ters çevrilir ve böylece soğutulur. Soğuyan kavanozlar serin ve kuru bir ortamda muhafaza edilir.
Kullanılmak istendiğinde meyve suyuna bir miktar su ve buz konularak servis yapılır.