• ÇTL sistemimiz sıfırlandı ve olumlu değişiklikler yapıldı. Detaylar için: TIKLA

Evde Dudak Peelingi

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
Evde Dudak Peelingi

Bakımlı ve güzel görünen dudaklar dişiliğin simgesidir, evde kendiniz hazırlayıp uygulayabileceğiniz bu peeling tarifi ile dudaklarınız çok daha güzel görünecek…

Malzemeler
Zeytinyağı
1 tatlı kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı bal

Hazırlanışı
Öncelikle balı ve karbonatı karıştırarak dudaklarınıza uygulayın. Karışım dudaklarınızda birkaç dakika bekledikten sonra ılık suyla durulayarak çıkarın. Uygun miktarda zeytinyağını dudaklarınız kuruduğunda sürün. Bu işlem dudaklarınızın nemlenmesini sağlayacaktır.

Dudak bakımı yapmaya başlamak, dudaklarınızı hem daha güzel hale getirecek, hem de onları soğuk kış aylarına hazırlayacak. Dudak bakımınız içinse, en doğru ve sağlıklı adres mutfağınız. Nelere ihtiyacınız olduğuna bir göz atalım;

- Esmer şeker : Peeling yapmak için

- Organik bal : Antiseptik iyileştirici

- Organik hindistan cevizi yağı: besleyici/nemlendirici

Bu malzemeleri kullanarak yapacağınız doğal peeling ile, dudaklarınız nemli ve pürüzsüz görünecek. Ayrıca rujlarınızın dudaklarınızda daha uzun kalmasını da sağlayacak.

UmhVCmM.webp

Malzemeler

1 yemek kaşığı Hindistan Cevizi Yağı
2 yemek kaşığı Esmer Şeker
1 yemek kaşığı Bal
Kapaklı küçük cam bir kap
Kase ve kaşık

1. Adım – Baz Hazırlama
Sıcaklığa bağlı olarak hindistan cevizi yağı sıvılaşır ve ayrı oda sıcaklığında katılaşma eğilimindedir. Cevizi oyun ve hindistan cevizi yağının katı bölümünü kullanın. Kasenin içinde ” yemek kaşığı hindistan cevizini ve 1 yemek kaşığı balı kıvama gelene kadar karıştırın.

2. Adım – Şeker Peelingini Oluşturma Şekeri karışımın içine ekledikten sonra, pastamsı bir kıvama gelene kadar karışımı karıştırın.

3. Adım – Peelingi Muhafaza Etme Dudak peelinginizi cam kavanozun içine kapağını kapatarak koyun. Kavanoza hangi tarihte koyduğunuzu yazın ki, raf ömrünü takip etmek daha kolay olsun. Bu karışımı kullanıcağınız kadar yapın. Buzdolabında 2 hafta kadar saklayabilirsiniz.

4. Adım – Dudak Peelingini Kullanma

Her kullanımdan önce biraz bekleyin ve peelingin oda sıcaklığına gelmesine izin verin. Bol miktarda kullanarak, dairesel hareketlerle dudaklarınızı uygulayın. 1-2 dakika devam ettikten sonra sıcak bir bez dudaklarınızı silin.

Geri