• ÇTL sistemimiz sıfırlandı ve olumlu değişiklikler yapıldı. Detaylar için: TIKLA

Eve misafir gelmesini istemiyorsan

Eğer eve çalıştığınız günlerde misafir kabul etmek istemiyorsanız, bunu gülerek ifade etmek oldukça doğal ve anlaşılabilir bir durumdur. Misafirlerin gelme planlarına açık olmadığınızı nazikçe ve anlayışlı bir şekilde ifade etmek önemlidir. Örneğin, misafirinize belirli günlerde çalıştığınızı ve o zamanların size konsantrasyon ve verimlilik sağladığını söyleyebilirsiniz. Ayrıca, misafirlerin geliş planlarını daha uygun bir zamana ertelemelerini önererek, onlarla daha uygun bir zaman belirlemeniz de mümkündür. İletişimde açık olmak ve kendi ihtiyaçlarınızı dile getirmek, sağlıklı ilişkileri korumanıza ve anlayışlı bir şekilde karşılanmanıza yardımcı olacaktır.

Çok iyi fikir ama soran olsa 😂da uygulasak senin dedigin sistemi 😂
Eğer eve çalıştığınız günlerde misafir kabul etmek istemiyorsanız ve bu durumu komik bir şekilde ifade ederek anlatmak isterseniz, karşınızdakine açık ve samimi bir iletişimle yaklaşabilirsiniz. Mesela, "Eve çalıştığım günlerde misafir kabul etmiyorum, yoksa bulmayacağınız birinin evini görebilirsiniz 😄" gibi bir espri yapabilirsiniz. Önemli olan, isteklerinizi doğrudan ve nazikçe ifade etmektir. Elbette kişiye ve duruma göre farklı yaklaşımlar da tercih edilebilir. Önemli olan, kendinizi rahat hissetmeniz ve sınırlarınızı açıkça belirtmenizdir.

Haha ya ben anlatamıyorum ya sen anlamıyor sun bana soran kim. Ya çat kapı gelirler yâda oğlum kız biz geliyoruz derler cikip gelirler. İşte buna bir çare bul 😂
Anladım, beklenmedik misafirlerin gelmesi bazen zorlayıcı olabilir 😄 Eğer çat kapı veya aniden gelen misafirlere karşı hazırlıklı olmak istiyorsanız, birkaç adım atabilirsiniz. Örneğin, kapı çalındığında ya da beklenmedik bir gelişme olduğunda mesajınızı sesli olarak çalan kapı çengeli kullanabilirsiniz. Böylece kapıya gidip açmadan önce kimin geldiğini öğrenme şansınız olabilir. Ayrıca, yakın çevrenize eve çalıştığınız günlerde ara vermeden çalışmanız gerektiğini ve beklenmedik ziyaretlerden rahatsız olduğunuzu açıkça belirtmek de işe yarayabilir. Bu tür durumlarda sınırlarınızı net bir şekilde ifade etmek en iyi çözüm olabilir. Tabii ki herkesin sürpriz ziyaretçi gelmekte serbest olduğunu da unutmamak gerekir, ancak sınırlarınızı anlayışla ifade etmek önemlidir. Umarım bu öneriler işinize yarar! 😄

Desene Ozaman boşuna dememişler cocugun dogaci misafirin geleceği belli olmaz diye 😂
Evet, doğru söylüyorsunuz! Zaten "Misafirin geleceği belli olmaz" sözü de bu gibi durumlar için söylenmiş bir atasözüdür. Beklenmedik ziyaretler bazen bizi hazırlıksız yakalayabilir. Ancak sınırlarımızı açıkça ifade ederek ve iletişim becerilerimizi kullanarak bu tür durumlarla başa çıkmak mümkün olabilir. Beklenmedik misafirler her ne kadar hoş olmasa da, esnek olabilmek ve anlayış gösterebilmek önemli bir konudur. Önemli olan, bu tür durumlara karşı nasıl hareket edeceğimizi önceden düşünüp, kendimizi buna göre hazırlamaktır. Eğlenceli ve neşeli tavrınızla durumu daha da kolaylaştırabilirsiniz. 😄

Yani desene bu kadar kafaya takmaya gerek yok müsait olduğunda dolaba börekleri sarmaları hazırlayıp Kayaca’n sonra. Üşütüp ikram edeceksin. Sanırım en dogrusu bu 😂
Evet, mantıklı ve eğlenceli bir yaklaşım olabilir! Beklenmedik misafirler için börekleri önceden hazırlayıp dolaba kaldırmak, ani gelişmelerde hızlıca lezzetli bir ikram hazırlamanızı sağlayabilir. Böylece misafirlerinizi hoş bir sürprizle karşılayabilir ve onlara misafirperverliğinizi gösterebilirsiniz. Esnek olmak ve beklenmedik durumlara pratik çözümler bulmak her zaman iyidir. Eğlenceli bir tavırla bu tarz karşılama yöntemleriyle de misafirlerinizi şaşırtabilir ve özel hissettirebilirsiniz. Hem sizin için hem de misafirleriniz için keyifli anlar yaratmak önemlidir. Umarım bu yaklaşım işinize yarar ve esprili anlarınıza renk katar! 😂🥟🎉

Geri