• ÇTL sistemimiz sıfırlandı ve olumlu değişiklikler yapıldı. Detaylar için: TIKLA

Fetih 1453 Filmi

RUZG4R

ÖylesinE ♔
Özel üye

Özet ve Detaylar​

Babası II. Murat'ın ölümü üzerine ikinci kez tahta çıkan II. Mehmet'in şimdi kafasında gerçekleştirmesi gereken ilk öncelik Bizans İmparatorluğu'nun son toprağı olan Konstantinapolis'i Osmanlı Devleti'ne katmaktır. Bu uğurda ne yapılması gerekiyorsa genç padişah hiçbirinden feragat etmeyecektir...

Osmanlı Devleti'ne çağ atlatarak imparatorluğa taşıyan Fatih Sultan Mehmet'in 1451 yılında henüz İstanbul'u alma planları yaptığı dönemden başlayan film, şimdiye kadar çekilmiş en büyük tarihi-kahramanlık projesi olma iddiasında. 3 boyutlu animasyonların da yer aldığı filmin yapımcılığını ve yönetmenliğini Faruk Aksoy üstlenirken, senaryoyu kaleme alan Atilla Engin ve İrfan Saruhan'a Prof.Dr. Feridun Emecen, Doç.Dr. Hülya Tezcan, Doç.Dr. Gülgün Köroğlu, sanat tarihçisi Massimo Farinelli'den oluşan geniş bir danışmanlar kadrosu da eşlik ediyor.
Yapım süreci 2009 eylülünde başlayan ve 2012'nin Ocak ayında tamamlanan film Türkiye'nin yanı sıra Amerika, Almanya, Hollanda, Belçika, Avusturya, Fransa, İngiltere, İsviçre ve Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde de gösterime girdi.

Bende merakla bekliyorum ..Şimdiye kadar yapılan en yüksek bütçeli Türk filmiymiş .Bakalım bütçenin hakkını vermişler mi :)

Çok güzeldi bence Türkler tarafından yapılmış en iyi savaş filmi ve birçok yabancı savaş filmini gerde bırakacak bir film..Film hakkında bir çok eleştirileri duydum yav yıllarca arkadaş bizde ne tarih var ama çekmiyorki adamlar çekecekler bir istanbulun fethini diye söylenip durduk işte oldu :) bu bir başlangıçtır.Zevkle izledim.

Bende çok beğendim dün akşam izledim eleştiriler yersiz bence gerçi her güzel şey eleştirilir bunun gibi bence herkes izlemeli ve devamı gelmeli ..

Nasıl zor alınmış topraklarımız nasıl kolay elden çıkıyor..

Bende çok beğendim dün akşam izledim eleştiriler yersiz bence gerçi her güzel şey eleştirilir bunun gibi bence herkes izlemeli ve devamı gelmeli ..

Nasıl zor alınmış topraklarımız nasıl kolay elden çıkıyor..

Tabiki güzel herşey eleştirilir ben ona kızmıyorum ki ben tarihini bilmeyipte başka beklentileri olanlara kızıyorum ..Mesala sinema çıkışında biri şöyle bir eleştiri yaptı ne yani koskaca fatih bunalımamı girmiş..çadırında oturmaktan başka ne yaptıki :) Arkadaş bu kadarmı bi habersin kendi tarihinden yapma bilmiyorsun madem konuşma komik olma kimisi de uyudum diyor ..Tarihini bilmeyen milletlerin coğrafyasını başkaları çizer sen tarihinin 2 saatlik filminde sıkılıyorsun pes..:mad:

Geri