Güçlü ile Zayıf Arasındaki İlişki
Bir zamanlar, çok büyük ve güçlü bir fil ormanda yaşıyormuş. O kadar büyükmüş ki, diğer hayvanlar onu uzaktan görüp hayranlıkla izlerlermiş. Fakat fil, bu durumdan pek memnun değilmiş. Kendini çok yalnız hissedermiş.Bir gün, filin burnuna minicik bir sivrisinek konmuş. Sivrisinek, filin büyük kulağında gezinirken, filin dikkatini çekmek için vızıldamaya başlamış. Fil, bu minicik böceğin sesini duyunca çok sinirlenmiş ve onu savuşturmak istemiş. Ama ne kadar çabalasa da sivrisinek, bir yerden bir yere uçarak filin sinirlerini iyice bozmuş.
Fil, büyük öfkeyle sivrisineğe seslenmiş: "Bırak beni rahat et! Sen kim oluyorsun da beni böyle rahatsız ediyorsun?"
Sivrisinek ise gülerek cevap vermiş: "Ben çok küçük bir böceğim, ama senin gibi büyük bir fili bile rahatsız edebilirim. Güç her zaman büyüklükte değildir, bazen de akıllıca davranmakta saklıdır."
Fil bu sözleri duyunca şaşırmış ve düşündürmeye başlamış. Sivrisineğin dediği doğruymuş. O, bütün gücüne rağmen minicik bir sivrisineği engelleyememişti.