Malzemeler ;
- 4 dilim bayat ekmek
- 1,5 su bardağı süt
- 4 adet yumurta
- 2,5 çay bardağı un
- 4 çorba kaşığı bal
- Tereyaği
Servis için ;
- Fındık Ezmesi
Yapılışı ;
Ekmekleri rondoda çekin, üzerine süt döküp ıslatın. Yumurtaları, unu ve balı rondada çekilmiş ekmeğe ilave edip, iyice karıştırın. Fındık büyüklüğünde tereyağını tavaya koyup kızdırın. Hazırladığınız karışımdan bir miktar dökün. Tavayı sallayarak hamurun yayılmasını sağlayın. Krebin her iki tarafını da pişirin. Hamur bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayın. Ekmekli kreplerin üzerine fındık ezmesi sürün ve rulo yapın. İkişer parmak kalınlığında dilimleyerek servis yapın.