- 1 paket (250 gr) margarin veya tereyağ
- 2 yumurta
- 2 yemek kaşığı tahin
- 2 çay bardağı irmik
- 2 çay bardağı fındık tozu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2, 5 veya 3 çay bardağı un
- 4 su bardağı şeker
- 5 su bardağı su
- 7-8 damla limon suyu
Fındıklı Deniz Dalgası Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Önce şerbeti hazırlıyoruz.
- Şeker ve su kaynadıktan sonra 10 dakika kadar kaynatıp limon suyu koyuyor ve soğumaya bırakıyoruz.
- Hamur için oda sıcaklığında yumuşamış olan tereyağ veya margarini un hariç diğer malzemelerle iyice karıştırıyoruz. Unu azar azar ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz.
- Bir çay bardağı yardımı ile üzerlerine desen veriyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkan tatlıya soğuk şerbeti döküp tepsinin üzerini örtüyoruz.
- Şerbeti çektikten sonra arzuya göre fıstık, fındık, ceviz veya hindistan cevizi ile süsleyip servis ediyoruz.
- Verdiğim ölçülerle 1 büyük tepsi dolusu tatlı çıkıyor.